Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Πρώτη φορά γυναίκες στην εξέδρα, μετά το 1979

Ιράν: Πρώτη φορά γυναίκες στην εξέδρα, μετά το 1979

Γιατί προσέλαβε ιστορικό χαρακτήρα το φιλικό παιχνίδι του Ιράν με τη Βολιβία στις 16/10

Δεν ήταν ένα συνηθισμένο φιλικό παιχνίδι που στριμώχνεται στο καλεντάρι… Ιστορικό χαρακτήρα προσέλαβε η φιλική αναμέτρηση στο στάδιο Azadi στις 16/10. Ηταν η πρώτη φορά που επετράπη σε γυναίκες να βρεθούν στις εξέδρες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Ιράν, μετά το 1979.

Ένα ντέρμπι του 1981 είχαν παρακολουθήσει μόνο κατ’ εξαίρεση. Και αυτή τη φορά πάντως δεν… πλημμύρισαν από γυναίκες οι εξέδρες στο φιλικό Ιράν – Βολιβία (2-1). Περίπου 100 Ιρανές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας του, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, που σημείωναν ότι πρόκειται «για ένα εξαιρετικά σπάνιο βήμα στην ισλαμική δημοκρατία».

Οι γυναίκες κρατούσαν σημαίες και κασκόλ με τα εθνικά τους χρώματα, δημιούργησαν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Οι Αρχές της Τεχεράνης αποφάσισαν λίγες ημέρες πριν, ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός γυναικών θα μπορούσε να παρακολουθήσει τη διεθνή φιλική συνάντηση εναντίον της Βολιβίας στο γήπεδο Azadi.

«Οι γυναίκες που επιτρέπεται να εισέλθουν στο στάδιο Azadi είναι μέλη των οικογενειών των παικτών της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ανήκουν στις εθνικές γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, είναι γυναίκες υπάλληλοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και βεβαίως απλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο γήπεδο «Azadi» (που σημαίνει «ελευθερία») χωρητικότητας 100.000 θέσεων και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνη τον αγώνα του Ιράν με την Ισπανίας.

Επίσης ορισμένες γυναίκες μέλη του κοινοβουλίου κλήθηκαν να παρίστανται στον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ιράν κατά της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2017 και τουλάχιστον μία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024