Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυροί μέτοχοι του Facebook ζητούν απομάκρυνση Ζάκερμπεργκ από την προεδρία

Ισχυροί μέτοχοι του Facebook ζητούν απομάκρυνση Ζάκερμπεργκ από την προεδρία

Με τα «σύννεφα» του σκανδάλου της Cambridge Analytica να μην έχουν φύγει ολοκληρωτικά πάνω από το Facebook, το προβλήματα στην ασφάλεια να αυξάνονται και τις κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων να πληθαίνουν, ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, Μαρκ Ζακερμπεργκ, βλέπει τη θέση του να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη

Με τα «σύννεφα» του σκανδάλου της Cambridge Analytica να μην έχουν φύγει ολοκληρωτικά πάνω από το Facebook, το προβλήματα στην ασφάλεια να αυξάνονται και τις κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων να πληθαίνουν, ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, Μαρκ Ζακερμπεργκ, βλέπει τη θέση του να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Ακόμα δυσχερέστερη έγινε την Τετάρτη, αφού κρατικά funds τα οποία διαθέτουν μετοχές στην Facebook Inc. ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στην πρόταση απομάκρυνσης του από την προεδρία του Δ.Σ.

Η πρόταση αυτή δεν είναι κάτι καινούριο, αφού είχε πέσει στο τραπέζι από το hedge fund Trillium Asset Management τον Ιούνιο, ωστόσο έχει άλλη βαρύτητα, μιας και πλέον το στηρίζουν οι υπουργοί Οικονομικών των πολιτειών του Ιλινόι, του Ρόουντ Άιλαντ, της Πενσιλβανία, καθώς και ο αρμόδιος επί των οικονομικών αξιωματούχος της Νέας Υόρκης.

Η πρόταση αυτή, όπου ουσιαστικά ζητάει από το Δ.Σ. του Facebook να μετατρέψει τη θέση του προέδρου της εταιρείας σε ανεξάρτητη, δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκτυπο στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αφού ο πρόεδρος και CEO του Facebook διατηρεί ποσοστό ψήφων, το οποίο αντιστοιχεί στο 59,9% του συνόλου. Δηλαδή πάνω από τις μισές ψήφους.

Ωστόσο, πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει ότι η εταιρία δεν περνάει τις καλύτερες ημέρες της. Μετά από μια σειρά λαθών και κακών υπολογισμών το Facebook έχει σταματήσει να είναι στο απυρόβλητο και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ χρειάζεται «βοήθεια» στην διοίκηση της εταιρίας.

Η αρχική πρόταση ασκούσε κριτική στην διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω της πλατφόρμας, καθώς και στην προαγωγή μηνυμάτων βίας κατά των μουσουλμάνων Ροχίνγκια στην κατά πλειονότητα βουδιστική Μιανμάρ, στη νοτιοανατολική Ασία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι η μετοχή του Facebook έχει υποχωρήσει κατά 27% από τον Ιούλιο, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία παρουσιάζει μειωμένο ρυθμό αύξησης εσόδων σε σχέση με αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024