Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με ΤΟ ΒΗΜΑ: Ιστορία Ευρωπαϊκού Πνεύματος, Γευσιγνώστης

Με ΤΟ ΒΗΜΑ: Ιστορία Ευρωπαϊκού Πνεύματος, Γευσιγνώστης

Με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος», Γευσιγνώστης και ΒHMAgazino

Με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος» του Π. Κανελλόπουλου, Γευσιγνώστης και ΒHMAgazino

Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος
του Παναγιώτη Κανελλόπουλου

Ενα μνημειώδες έργο που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία
Η συγκλονιστική περιπέτεια της διαμόρφωσης της Ευρώπης. Από το Βυζάντιο, στην Αναγέννηση.
Το κορυφαίο επίτευγμα της ελληνικής σκέψης του 20ού αιώνα.

Η «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος» ανασυνθέτει μοναδικά την περιπέτεια της διαμόρφωσης της Ευρώπης, χτισμένης πάνω στις ρίζες του ελληνικού πολιτισμού. Με τον πνευματικό πλούτο και την αφηγηματική της δύναμη θα συναρπάσει και θα οπλίσει με γνώση ζωής κάθε αναγνώστη, κάθε ηλικίας. Μια εκδοτική προσφορά εθνικής σημασίας, καθώς καθιστά προσιτό σε όλους το opus magnum της σύγχρονης ελληνικής σκέψης.

Ο πρώτος τόμος της «Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πνεύματος» εκδόθηκε το 1941, στα μαύρα χρόνια της Κατοχής. Απαιτήθηκαν συνολικά 57 χρόνια μέχρι να λάβει την τελική του μορφή. Και εκδίδεται σήμερα ειδικά για τους αναγνώστες του «Βήματος».

Η «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος» είναι μία γεμάτη αμεσότητα συναρπαστική εξιστόρηση της ευρωπαϊκής σκέψης και τέχνης από τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια, μέχρι τον Χέγκελ, τις απαρχές του μαρξισμού και τον Γαλλικό Ρομαντισμό. Δηλαδή, της πνευματικής ραχοκοκαλιάς που διαμόρφωσε όχι μόνον την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό. Ομως, η «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος» είναι κάτι ακόμη περισσότερο, αφού, παράλληλα με την πνευματική, ο Κανελλόπουλος γράφει ουσιαστικά και την πολυτάραχη πολιτική ιστορία του ευρωπαϊκού χώρου.

Η σκέψη, η τέχνη και η κοινωνική σημασία τους για τον σχηματισμό της Ευρώπης, όπως παρουσιάζονται σε αυτό το μοναδικό σε διεθνή κλίμακα, έργο, εκλύουν όλη τη δύναμη της αναζωογόνησης, της αναβάπτισης στην αστείρευτης δύναμης αληθινή ευρωπαϊκή κληρονομιά μας και στις βαθύτερες αξίες της.
Αυτή την εβδομάδα

Από τον Μανουήλ Χρυσολωρά ως τον Ραφαήλ.
Στον τόμο αυτό, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ακολουθεί τα βήματα των τελευταίων μεγάλων Ελλήνων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που φεύγουν για να διδάξουν στις πόλεις της Ιταλίας, φέρνοντας μαζί τους τα έργα των αρχαίων Ελλήνων.

Σαράντα χρόνια πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, η αυτοκρατορία δεν ήταν πια παρά μια σκιά του παλιού εαυτού της. Η Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια μέχρι τον Δούναβη ήταν ήδη στα χέρια των Τούρκων. Λίγο καιρό μετά τη συντριβή του Σιγισμόνδου από τον Μπαγιαζήτ, ο αυτοκράτορας Μανουήλ Παλαιολόγος, σίγουρος για το τέλος που ερχόταν, ξεκινά μια μεγάλη περιοδεία στη Δύση αναζητώντας βοήθεια. Γίνεται παντού δεκτός με μεγάλες τιμές, αλλά το μόνο που καταφέρνει να πετύχει, σε ένα ταξίδι που κράτησε πάνω από τρία χρόνια, είναι να έρθουν στην Κωνσταντινούπολη 1.200 γενναίοι Γάλλοι… Η Πόλη πέφτει. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία φτάνει στο τέλος της. Εν τω μεταξύ, στη Δύση, στην Τοσκάνη, ένα χρόνο πριν από την Αλωση, γεννιέται ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα όλων των εποχών: ο Λεονάρντο ντα Βίντσι…

Μαζί

Γευσιγνώστης
Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!

Συλλεκτικό τεύχος: Μαγειρική με 5 υλικά!
60 λαχταριστές συνταγές!
Η μαγειρική της απλότητας με μεγαλειώδεις γεύσεις!

Γευσιγνώστης! Το ‘χει ψάξει!

Και

ΒHMAgazino.
Με πλούσια θεματολογία, μεγάλο σχήμα, μοντέρνο σχεδιασμό και στην απλή έκδοση των €2.
ΒHMAgazino. Δεν ακολουθεί τάσεις, τις δημιουργεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024