Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρέας Ράμογλου: «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»

Ανδρέας Ράμογλου: «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»

Στην πρώτη προβολή της η ταινία 629.236 εισιτήρια

Κώστας Βουτσάς: Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;

Ρένα Βλαχοπούλου: Κύριε Ράμογλου μην το ξαναπείς το κότερο γιατί θα το βουλιάξω

Το «Κορίτσια για φίλημα» είναι ακόμα, πάνω από 50 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή μια από τις αγαπημένες κωμωδίες του ελληνικού κοινού.

Με εξαιρετικό καστ ο μαέστρος Δαλιανίδης έφτιαξε ένα κομψοτέχνημα που χαρίζει άφθονο γέλιο ακόμα και σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία με στεροφωνικό ήχο γεγονός που επέτρεψε μόνο στον κινηματογράφο Αττικόν να την προβάλει στερεοφωνικά. Στην πρώτη προβολή της η ταινία 629.236 εισιτήρια.

Οι ατάκες που έμειναν από αυτό το ξεκαρδιστικό μπέρδεμα ήταν πολλές, ωστόσο το «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα» του Ανδρέα Ράμογλου, δια στόματος Κώστα Βουτσά είναι αυτή που άφησε εποχή. Όσο και εκνεύριζε την Ρένα Βλαχοπούλου με την οποία ο Βούτσας είχε τις καλύτερες σκηνές εκείνος δεν πτοήθηκε ποτέ και συνέχιζε να επιδεικνύει τα υποτιθέμενα πλούτη του.

 Υπόθεση

Η Ρένα Ελευθερίου (Ρένα Βλαχοπούλου), διευθύντρια ενός ελληνικού τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, ακολουθούμενη από την ομορφούλα ανιψιά της Τζένη (Ζωή Λάσκαρη) και τον ελληνοαμερικανό Τζιμ Πάπας.

Ο αδελφός της χρειάζεται κάποια κεφάλαια για να εκμεταλλευθεί το ιαματικό νερό που βρέθηκε σε ένα κτήμα της γυναίκας του. Θέλοντας να τον βοηθήσει, η Ρένα τρέχει στη Ρόδο για να συναντήσει έναν επιχειρηματία που μπορεί να συνδράμει οικονομικά, τον Πέτρο Ράμογλου.

Ο υιός Ράμογλου, ο Ανδρέας, και ο φίλος του Κώστας Καλιακούδας ενδιαφέρονται να μπουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξετρελαίνονται με την Τζένη και αποφασίζουν να την κατακτήσουν, αλλάζοντας ρόλους. Ο Ανδρέας, παριστάνοντας τον φτωχό Κώστα, καταφέρνει να γοητεύσει την κοπέλα ενώ ο Κώστας, παριστάνοντας τον πλούσιο Ανδρέα, γνωρίζει την Έφη Ράμογλου που έφτασε στο νησί με τον πατέρα της.

Η πλαστοπροσωπία δημιουργεί πολλούς μπελάδες, οι οποίοι μεγαλώνουν με την ξαφνική άφιξη της θεατρίνας φιλενάδας του Ανδρέα, της Μάρθας. Ο Ανδρέας και η Τζένη το σκάνε για την Ύδρα, αλλά η Μάρθα βρίσκεται στο κατόπι τους, θέλοντας να τα φανερώσει όλα στην κοπέλα. Αυτό ακριβώς γίνεται και φυσικά ακολουθεί θύελλα.

Παρά ταύτα, ο Ανδρέας κατορθώνει με την επιμονή του να ξανακερδίσει την Τζένη, ενώ η Μάρθα συνδέεται με έναν σκηνοθέτη του κινηματογράφου, τον Πωλ, που της δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο του μιούζικαλ. Όσο για τη Ρένα, για χάρη της οποίας ο Ράμογλου δέχτηκε να χρηματοδοτήσει τον αδελφό της, υποκύπτει τελικά στο αφόρητο φλερτ του Πάπας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024