Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο αυθεντικός «Γάμος αλά ελληνικά»

Ο αυθεντικός «Γάμος αλά ελληνικά»

Η ξεκαρδιστική σκηνή του Χάρρυ Κλυν που έμεινε στην ιστορία

Μια από τις χαρακτηριστικές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, αυτή που δείχνει πραγματικά τι γίνεται σε ένα σπίτι είναι το «Γάμος αλά ελληνικά».

Πολλά χρόνια πριν βγει στις αίθουσες η ομώνυμη ταινία του Χόλιγουντ οι έλληνες από το 1964 είχαμε ήδη σκιαγραφήσει τα ήθη μια κλασικής ελληνικής οικογένειας. Με σκηνές που προκαλούν ακόμα άφθονο γέλιο αλλά και κάποιες μπορεί να φαίνονται γραφικές στους σημερινούς νέους το «Γάμος αλά ελληνικά» αγαπιέται ακόμα με πάθος.

Η ιδιαίτερη σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη και οι πολύ καλές ερμηνείες όχι μόνο του Γιώργου Κωνσταντίνου και της Ξένιας Καλογεροπούλου, αλλά και των υπόλοιπων ρόλων άφησαν εποχή, ωστόσο μια σκηνή στην τουαλέτα είναι αυτή που άφησε ιστορία.

Η υπόθεση του έργου είναι η εξής: Σ’ ένα χορό μεταμφιεσμένων, μια νεαρή σπουδάστρια της Σχολής Καλών Τεχνών, η Μίνα, ντυμένη καλόγρια, συναντά τον άνδρα των ονείρων της. Αυτός είναι ντυμένος ρωμαίος, ονομάζεται Πέτρος κι εργάζεται ως υπάλληλος σε κάποια εταιρεία. Κανονίζουν να ξαναβρεθούν.

Καθώς όμως δεν φορούν τα γυαλιά τους, τη στιγμή της συνάντησης όχι μόνο δεν αλληλοαναγνωρίζονται, αλλά καβγαδίζουν κι από πάνω. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μητέρες αμφοτέρων, οι οποίες επίσης καβγαδίζουν διαρκώς, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν τα παιδιά τους να παντρευτούν και να συζήσουν (με τις μανάδες τους και τον αλλοπαρμένο σαξοφωνίστα αδελφό της Μίνας), σ’ ένα φτωχό διαμερισματάκι.

Οι καβγάδες βέβαια δεν σταματούν και οι αντιξοότητες της ζωής οδηγούν το ζευγάρι τάχιστα στο χωρισμό, προς μεγάλη ικανοποίηση των πεθερικών. Όμως, στον επόμενο χορό μεταμφιεσμένων, μασκαρεμένοι και πάλι με τα ίδια ρούχα, θα αναλογιστούν τα καμώματά τους, και με ωριμότερες τώρα σκέψεις θα οδηγηθούν και πάλι στην εκκλησία.

Το highlight της ταινίας είναι η θρυλική σκηνή με τον Χάρρυ Κλυν, που υποδύεται στον αδερφό της Μίνας στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση. Ο Χάρρυ Κλυν ετοιμάζεται να κάνει το μπάνιο του στο σπίτι του ζευγαριού με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Jobel Jockel», κάνοντας παράλληλα ένα κρεσέντο χορευτικών κινήσεων.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024