Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νύχτα που πέθανε ο Ρολάν Μπαρτ

Η νύχτα που πέθανε ο Ρολάν Μπαρτ

O Μισέλ Φουκό, ο Ουμπέρτο Εκο, ο Ζακ Ντεριντά, ο Ζιλ Ντελέζ, ο Ζακ Λακάν και άλλοι διανοητές παίρνουν μέρος σε ένα παράξενο παιχνίδι με δολοφονίες, συνωμοσίες και βία στο νέο μυθιστόρημα του Λοράν Μπινέ

Από τη Γαλλία μάς έρχεται ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαφέρει από εκείνα που ξέρουμε, τα συνηθισμένα και προβλέψιμα. Τίτλος του Η έβδομη λειτουργία της γλώσσας. Από την εποχή του Ζαν Πατρίκ Μανσέτ, ο οποίος μπόλιασε την αστυνομική λογοτεχνία με τις ιδέες του Μάη του ’68, μέχρι σήμερα, οι Γάλλοι μάς εκπλήσσουν ευχάριστα. Ο συγγραφέας του, ο Λοράν Μπινέ, γνωστός για το εξαιρετικό του μυθιστόρημα HHhH που αναφέρεται στην εκτέλεση του Χάιντριχ, του γερμανού Προστάτη του Ράιχ στην Τσεχοσλοβακία, εδώ εισάγει στην πλοκή μιας κλασικής αστυνομικής ιστορίας την επιστήμη της σημειολογίας, όρο που επινόησε ο Ντε Σοσίρ, ιδρυτής της γλωσσολογίας. Και όχι μόνο αυτό. Βασικός ήρωας γύρω από τον οποίο κινούνται οι υπόλοιποι, υπαρκτά πρόσωπα ή επινοημένα, είναι ο Ρολάν Μπαρτ, ένας από τους σπουδαιότερους σημειολόγους του κόσμου. Τον Φεβρουάριο του 1980, ο Μπαρτ, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, ύστερα από ένα γεύμα με τον Φρανσουά Μιτεράν, φιλόδοξο σοσιαλιστή πολιτικό, οποίος αργότερα έγινε πρόεδρος της Γαλλίας, έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024