Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό»

«Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό»

Η 2η Συνάντηση Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Δικτύου με τίτλο «Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Στη Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών, δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των δήμων από τις εννέα περιοχές όπου λειτουργούν τα μουσεία -Σουφλί, Δημητσάνα, Σπάρτη, Λέσβος, Βόλος, Τήνος, Στυμφαλία, Χίος, Ιωάννινα-, καθώς και στελέχη του ΠΙΟΠ, αντάλλαξαν απόψεις, αναδεικνύοντας την αξία του πολιτισμού και της σύνδεσής του με νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση. Στόχος της Συνάντησης ήταν ο συντονισμός κοινών δράσεων με πυλώνες τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάικου, στην ομιλία της τόνισε την αξία της εκπαίδευσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πολιτισμός και τουρισμός έχουν μια αμφίδρομη σχέση. Ο πολιτισμός χρειάζεται την υποστήριξη του τουρισμού και την αυτοπεποίθηση που προσφέρει η εκπαίδευση. Και ο τουρισμός χρειάζεται τον πολιτισμό για να διαφοροποιηθεί και να αποκτήσει μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Σε αυτή τη σχέση παίζει καθοριστικό ρόλο η εκπαίδευση, δημιουργώντας εστίες μάθησης με άξονα τα μουσεία και τις αφορμές που προκύπτουν από τη λειτουργία τους».

Στη Συνάντηση μίλησε, επίσης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος εξήρε το έργο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και τη συμβολή του Μουσείου Αργυροτεχνίας στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ συνεχάρη προσωπικά την κυρία Στάικου για την προσφορά της στον τομέα του πολιτισμού.

Στη συνέχεια, η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες εξωστρέφειας της πολιτιστικής κληρονομιάς», ενώ ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για τη σημασία των συνεργειών, εκτιμώντας ότι η μεγάλη πρόκληση είναι, μέσω του Δικτύου, να προκύψει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δήμων.

Χαιρετισμό απέστειλαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη.

Στη Συνάντηση παρέστησαν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η επόμενη Συνάντηση Δικτύου θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Σπάρτης, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου, Ευάγγελου Βαλιώτη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024