Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια…»: Ο ποιητής Φανφάρας έκλεψε την παράσταση

«Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια…»: Ο ποιητής Φανφάρας έκλεψε την παράσταση

Ο μεγάλος θεατράνθρωπος ξεχώρισε με έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο που έμεινε στην ιστορία και αγαπήθηκε τρομερά από το κοινό για δεκαετίες

O Γιώργος Μιχαλακόπουλος μπορεί να μην ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ταινίας «Ξύπνα Βασίλη» ωστόσο ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο μεγάλος θεατράνθρωπος ξεχώρισε με έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο που έμεινε στην ιστορία και αγαπήθηκε τρομερά από το κοινό για δεκαετίες.

Ο ποιητής Φανφάρας με τα εκκεντρικά ποιήματα έδινε τη σωστή δόση τρέλας στην ταινία που μόλις δύο χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας περιέγραφε τα πολιτικά ήθη της εποχής.

Ο Βασίλης, ο οποίος αγοράζει συνέχεια λαχεία και διακατέχεται από συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις, διαπληκτίζεται συνέχεια με τον αριστερό συνάδελφο του, Μάνο.

Κάποια μέρα έρχονται στην Αθήνα η μητέρα του και η αδελφή του, Ντίνα, η οποία είναι επίσης αριστερή. Όταν η αδελφή του ερωτεύεται τον Μάνο και τον παντρεύεται , οι αντιρρήσεις του Βασίλη κορυφώνονται. Θα απολυθεί απο τη δουλειά του επειδή ζητά αύξηση και για πρώτη φορά αρνείται να αγοράσει ένα λαχείο, το οποίο αγοράζει ο Μάνος και κερδίζει μια περιουσία.

Ο Βασίλης θα χάσει τα λογικά του και θα νοσηλευτεί σε κλινική. Παίρνοντας εξιτήριο, θα διαπιστώσει ότι το πλούσιο πλέον ζευγάρι, με τις άλλοτε αριστερές πεποιθήσεις, έχει μεταβληθεί σε αυτό που ακριβώς απεχθανόταν παλιά.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στο ρόλο του Μάνου και η Έλενα Ναθαναήλ στο ρόλο της Ντίνας πλαισίωναν ιδανικά τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έδωσε ρεσιτάλ ηθοποιίας ειδικά στο δεύτερο μισό της ταινίας.

Τα «μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια» ωστόσο του ποιητή Φανφάρα, αλλά και το «σκοτάδι πίνω για πιοτό, πω πω πω, πω πω πω» ήταν οι στίχοι που σκορπίζουν γέλιο μέχρι και σήμερα.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024