Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νόμπελ Οικονομίας σε Νορντχάους και Ρόμερ

Νόμπελ Οικονομίας σε Νορντχάους και Ρόμερ

«Τα ευρήματά τους διηύρυναν σημαντικά την οικονομική ανάλυση με την κατασκευή μοντέλων που εξηγούν πώς η οικονομία της αγοράς αλληλεπιδρά με τη φύση και τη γνώση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας

Οι Αμερικανοί Γουίλιαμ Νορντχάους και Πολ Ρόμερ τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2018 επειδή ενσωμάτωσαν την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική καινοτομία στη μακροοικονομική ανάλυση, ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών.

«Τα ευρήματά τους διηύρυναν σημαντικά την οικονομική ανάλυση με την κατασκευή μοντέλων που εξηγούν πώς η οικονομία της αγοράς αλληλεπιδρά με τη φύση και τη γνώση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 9 εκατ. κορωνών Σουηδίας (1 εκατ. δολάρια), καθιερώθηκε το 1968. Δεν περιλαμβανόταν στην αρχική ομάδα των πέντε βραβείων που είχε οριστεί από τον σουηδό βιομήχανο Άλφρεντ Νόμπελ στη διαθήκη του το 1895.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024