Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερβέ Λε Κορ: Το νουάρ είναι ένα είδος ρεαλιστικό

Ερβέ Λε Κορ: Το νουάρ είναι ένα είδος ρεαλιστικό

Ο γάλλος συγγραφέας μιλάει για τις λεπτές διακρίσεις της αστυνομικής λογοτεχνίας και τη γείωσή της στην κοινωνική πραγματικότητα

Κόντρα στην εποχή των Σκανδιναβών, το κύμα των έργων των οποίων κατέκλυσε την τελευταία δεκαετία την αστυνομική λογοτεχνία με προεξάρχοντες τους Στιγκ Λάρσον και Τζο Νέσμπο, δεν είναι εύκολο να πάει κανείς. Ποιοτική νουάρ λογοτεχνία ωστόσο μπορεί σίγουρα να μη γράφεται βορειότερα λόγω των περιορισμών του κλίματος, οπωσδήποτε όμως ενδέχεται να βρεθεί και σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη. Μία ενδεικτική τέτοια περίπτωση είναι αυτή του βραβευμένου γάλλου Ερβέ Λε Κορ. Συγγραφέας με έκδηλες επιρροές από το αμερικανικό νουάρ και έντονο το πολιτικοκοινωνικό στοιχείο στη γραφή του, ο 63χρονος Λε Κορ αποφεύγει τον κόσμο του Παρισιού, των τυπικών αστυνομικών θρίλερ, των στρωτών υποθέσεων και των καλογυαλισμένων λύσεων. Γράφει για τη γαλλική ύπαιθρο, το Μπορντό, τόπο καταγωγής του, για χαρακτήρες που κυριεύονται εύκολα από πάθη, που αναζητούν κανονική δικαιοσύνη και, επομένως, ενίοτε καταλήγουν στην εκδίκηση. Με την ευκαιρία μιας σύντομης επίσκεψής του στην Ελλάδα μιλήσαμε για τα πράγματα που τον απασχολούν στη ζωή όπως και στη γραφή – το νουάρ, την Ιστορία, την πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024