Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο θυελλώδης έρωτας του Αλέκου Αλεξανδράκη με τη Νόνικα Γαληνέα

Ο θυελλώδης έρωτας του Αλέκου Αλεξανδράκη με τη Νόνικα Γαληνέα

Η Νόνικα Γαληνέα μπήκε στη ζωή του Αλέκου Αλεξανδράκη αιφνιδίως όταν ακόμη ήταν παντρεμένος. Μαζί έζησαν έναν μεγάλο έρωτα που κράτησε 21 χρόνια.

Εκείνος ο απόλυτος «ζεν-πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου, εκείνη μια λαμπερή ανερχόμενη σταρ του ελληνικού θεάτρου.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Νόνικα Γαληνέα γνωρίστηκαν το 1969 στη σκηνή του θεάτρου «Μετροπόλιταν» στη Λ.Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου.

«Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και πως είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δε φανταζόμουν καν πως του άρεσα. Την πρώτη φορά που μου μίλησε στην πρόβα μού είπε: «Καλοκαίρι με τη Μόνικα». Του είπα: «Μόνο που εμένα με λένε Νόνικα». Και μου απάντησε: «Το ξέρω»», αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της.

Να σημειωθεί ότι «το καλοκαίρι με τη Μόνικα» στο οποίο αναφέρθηκε ο Αλεξανδράκης απευθυνόμενος στη Γαληνέα, είναι ταινία για έναν νεαρό υπάλληλο που ερωτεύεται τη Μόνικα, μια ατίθαση κοπέλα με πηγαίο αυθορμητισμό κι αισθησιασμό. Οι δύο νέοι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους και βρίσκουν καταφύγιο σε μια ερημική ακρογιαλιά, όπου περνούν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι.

Η Νόνικα Γαληνέα ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, νευρολόγο Νίκο Μουτούση, με τον οποίο είχε αποκτήσει τρεις κόρες, την Αλεξία, την Αριέττα και τη Μαρία-Αμαλία.

Ο Αλεξανδράκης ήταν παντρεμένος με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ, ανιψιά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου  “Miramare”, όπου  και γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Το δόλωμα».

Η ιστορία του Αλέκου Αλεξανδράκη και της Νόνικας Γαληνέα αρχίζει όταν ένα βράδυ η Νίκη Τριανταφυλλίδη, πρωταγωνίστρια του έργου στο οποίο συμμετέχουν, κλειδώνει τη Νόνικα στο καμαρίνι. Ο Αλεξανδράκης, που μόλις είχε φύγει από το θέατρο, την ακούει να φωνάζει και γυρίζει πίσω να της ανοίξει.

«Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): »Φίλησέ με». Εκείνος μου είπε: »Άσ’ το καλύτερα», και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, ενώ τ’ αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας…» αφηγείται στο βιβλίο της.

Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκίνησε μια σχέση ζωής.

Ο γάμος του Αλεξανδράκη γίνεται παρελθόν. Η πρώην σύζυγος του μετά το διαζύγιο παίρνει τα παιδιά τους και επιστρέφει στην Ελβετία.

Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του αποκαλούσε τη Νόνικα «σίφουνα» εξαιτίας του αιφνίδιου τρόπου που εισήλθε στη ζωή του.

Η σχέση του Αλεξανδράκη με τη Γαληνέα κράτησε 21 χρόνια. Οι δυο τους ζουν ένα μεγάλο έρωτα, αλλά δεν παντρεύονται ποτέ. Δουλεύουν μαζί στο θέατρο ανεβάζοντας πολλές επιτυχημένες παραστάσεις τις δεκαετίες του΄70 και ΄80 ενώ γράφουν θεατρική ιστορία δημιουργώντας δύο σκηνές: το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια.

Αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά από 21 χρόνια κοινής ζωής, έρχεται το τέλος.

«Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας», λέει η Νόνικα στο βιβλίο της.

Πολλά χρόνια αργότερα θα δηλώσει: «Ένας λόγος που χώρισα από τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ήταν ο Χορν. Καθόλου δεν με σημάδεψε και δεν μου λείπει ο Χορν. Αντιθέτως, είχα έρθει σε τρομερή ρήξη μαζί του».

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης μετά τη Νόνικα Γαληνέα συνέχισε τη ζωή του μόνος, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος: «Αισθάνθηκα πως είχα μεγαλώσει αρκετά για να συνεχίσω με κάποια άλλη γυναίκα στο πλευρό μου».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024