Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«May I Come In?» βιβλίο της Γκούντμαν για σπίτια με προσωπικότητα

«May I Come In?» βιβλίο της Γκούντμαν για σπίτια με προσωπικότητα

Η Γκούντμαν μίλησε στο Vanity Fairabout για τις αναμνήσεις της και την αγάπη της για την προσωπικότητα που διοχετεύεται στην κατοικία ενός ατόμου

Τα αγαπημένα σπίτια της Γουέντι Γκούντμαν δεν υπάρχουν πλέον.

Η μέντοράς της, Νταϊάνα Βρίλαντ είχε ένα όμορφο κόκκινο σαλόνι που βάφτηκε άλλο χρώμα μετά τον θάνατό της.

Η πηγή έμπνευσής της, ο σκηνογράφος Τόνι Ντιούκετ, είχε ένα ράντσο που κάηκε τρία χρόνια μετά την απαθανάτισή του σε ταινία.

Η Γουέντι Γκούντμαν είναι συντάκτρια διακόσμησης στο περιοδικό New York, αλλά έχει περάσει δεκαετίες στην παραγωγή φωτογραφιών των πιο πολυτελών και εντυπωσιακών κατοικιών του κόσμου για πολλά περιοδικά, όπως το House & Garden, το New York Times Magazine και το Architectural Digest.

Συγκέντρωσε λοιπόν τους «καρπούς» της δουλειάς της σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «May I Come In?» (Μπορώ να περάσω;).

Η Γκούντμαν μίλησε στο Vanity Fairabout για τις αναμνήσεις της και την αγάπη της για την προσωπικότητα που διοχετεύεται στην κατοικία ενός ατόμου.

«Νομίζω ότι όλη μου η εμμονή για το πώς ζουν οι άνθρωποι προέρχεται από το ενδιαφέρον μου για το πώς συμπεριφέρονται και πώς κάνουν αυτό που κάνουν. Νομίζω ότι είμαστε όλοι ηδονοβλεψίες και δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον από το να βλέπουμε πώς ζουν οι άνθρωποι στις ιδιωτικές ώρες τους » είπε η Νταϊάνα Βρίλαντ.

«Κάτι που μπορεί να κάνει ένα άτομο ευτυχισμένο, όπως ένα χρώμα ή μια επιλογή υφής ή μια επιλογή μοτίβου, μπορεί τελικά να καταστρέψει κάποιον άλλο. Αυτό που ψάχνω είναι το πρόσωπο που έχει τη βεβαιότητα για τα πιστεύω του», αναφέρει η Γκούντμαν στη συνέντευξή της στο Vanity Fair.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον θρυλικό φωτογράφο, Ρίτσαρντ Άβεντον.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που ανέβηκα πάνω από το στούντιο του Ρίτσαρντ Άβεντον, στο διαμέρισμά του και έμεινα έκπληκτη, είχε γεμίσει τον χώρο με διαφορετικά κουτιά, ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτά που χρειαζόταν, βιβλία, μικρά έργα ζωγραφικής και καρτ ποστάλ. Ο προσωπικός χώρος του ήταν ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα κάποιου που ήξερε ακριβώς πώς ήθελε να ζήσει και τι ήθελε να τον περιβάλλει», είπε.

Η Γκούντμαν αναφέρει ότι το πιο απίστευτο μέρος που επισκέφθηκε ήταν το ράντσο του Τόνι Ντιούκετ στα βουνά του Μαλιμπού. «Το είχε δημιουργήσει από παλιά κινηματογραφικά σκηνικά της MGM και από πράγματα που βρήκε στην Ευρώπη», τόνισε.

«Δεν υπάρχουν κανόνες, το σπίτι σας είναι πραγματικά αυτό που σας δίνει δύναμη για να γίνετε ευτυχισμένοι. Είναι το μοναδικό μέρος, στο οποίο έχετε τον έλεγχο. Έτσι προχωρήστε. Κάντε τον εαυτό σας ευτυχισμένο» υπογράμμισε.

Ένα από τα πράγματα που έχει ανακαλύψει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι τα σπίτια δεν λένε ποτέ ψέματα. «Σας λένε αν αγαπιούνται. Σας λένε αν έχουν δημιουργηθεί για να εντυπωσιάσουν και συνεπώς κάθονται στη μοναξιά και σας αγκαλιάζουν με απόλυτη χαρά και ζεστασιά, όταν έχουν δημιουργηθεί με αυθεντικότητα και καρδιά» τονίζει.

Η Γκούντμαν ξεκίνησε την καριέρα της ως συντάκτρια μόδας και αργότερα στράφηκε στη διακόσμηση. «Πάντα γνώριζα ότι ήταν σπουδαίο προνόμιο να μπαίνω πίσω από τις κλειστές πόρτες. Δεν υπήρχε διαδίκτυο, δεν υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές. Δεν είχες ιδέα για το τι έκανε κάποιος, ή που πήγαινε, όταν έφευγε από την παρέα. Αυτός ήταν ο κόσμος, στον οποίο ζούσα όταν ξεκίνησα την καριέρα μου» αναφέρει στο βιβλίο της στο οποίο περιγράφει τα 70 πιο αξιομνημόνευτα προφίλ σπιτιών που έχει επισκεφθεί και φωτογραφίσει.

«Είναι μια ερωτική επιστολή σε κάθε άτομο που με άφησε να μπω στο σπίτι του και σε κάθε συντάκτη ύλης που είπε: «Ναι, προσπάθησε να δεις αν μπορείς να το κάνεις»» εξηγεί.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024