Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η πιο εμπορική ταινία του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου;

Ποια είναι η πιο εμπορική ταινία του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου;

Στην 5η θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1970 προβλήθηκε για πρώτη φορά μια ταινία που σφράγισε την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Αν και οι κριτικοί δεν είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για το συγκεκριμένο φιλμ ο κόσμος το αγάπησε ιδιαίτερα και του χάρισε μια θέση στο πάνθεον του κινηματογράφου.

Ο λόγος για την «Υπολοχαγό Νατάσσα», ταινία που έκοψε την πρώτη χρονιά προβολής της 751.117 εισιτήρια. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στο Νίκο Φώσκολο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να κάνουν την τελευταία κοινή τους εμφάνιση.

Η Φίνος Φιλμ δαπάνησε ένα πολύ μεγάλο για την εποχή ποσό για την παραγωγή της ταινίας και έκανε γυρίσματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.

Η ταινία μέχρι και σήμερα είναι στην Πέμπτη θέση των πιο εμπορικών ελληνικών ταινιών όλων των εποχών, πίσω από την Πολίτικη Κουζίνα, το Safe Sex, την Λούγα και Απαλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο και το El Greco. Όσον αφορά τον κλασικό κινηματογράφο, στη δεύτερη θέση έρχεται η Αρχόντισσα και ο Αλήτης με πολύ μικρή διαφορά στα εισιτήρια (750.000).

Υπόθεση της ταινίας

Νταχάου 1965. Η Νατάσσα Αρσένη επισκέπτεται το χώρο συγκέντρωσης που την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στη συνέχεια ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν. Θυμάται τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου που γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα, τον Ορέστη. Τότε που ανάμεσα στους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν και ο συμφοιτητής της στο ωδείο, Μαξ Ρόιτερ, ο οποίος έγινε υπολοχαγός των SS, παρ’ όλο που η μητέρα του ήταν Ελληνίδα. Θυμάται τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να βρεθεί με τον Ορέστη, τον γάμο της που κόντεψε να διακοπεί από τον Μαξ, αλλά και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ίδιο τον Μαξ. Θυμήθηκε, όμως, και το χαμό του Ορέστη, που εκτελέστηκε από Έλληνες αντάρτες που τον πέρασαν για Γερμανό, αλλά και το παιδί που είχε αποκτήσει μαζί του…

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024