Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήταν στριμμένη και στη ζωή της η Τασσώ Καββαδία;

Ήταν στριμμένη και στη ζωή της η Τασσώ Καββαδία;

Το αυστηρό της ύφος και το χαρακτηριστικό της βλέμμα, την καθιέρωσαν ως «κακιά» σε παλιές ελληνικές ταινίες.

Το βλοσυρό βλέμμα και το αυστηρό της ύφος, την καθιστούσε ιδανική ηθοποιό για να ενσαρκώνει ρόλους που την καθιέρωσαν ως «κακιά».

Ωστόσο όσοι τη γνωρίζουν από κοντά μιλούν για έναν πολύ συμπαθή άνθρωπο. «Να χαμογελάτε! Κάθε μέρα κάτι άλλο θα φέρει, και μην τσιγκουνεύεστε την καλοσύνη» έλεγε η ίδια. Δηλωτικό του χαρακτήρα της είναι το γεγονός ότι την περίοδο της Κατοχής γίνεται Αδελφή του Ελέους δουλεύοντας για τον Ερυθρό Σταυρό.

Από το 1954 έχει συμμετάσχει σε σχεδόν 30 ελληνικές ταινίες, ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο , όπου έπαιξε ρόλους που κάλυπταν σχεδόν όλη την γκάμα του ρεπερτορίου, εκτός από αρχαία τραγωδία.

Έχει συμμετάσχει  ελληνικές ταινίες με πιο δημοφιλείς το «Κλωτσοσκούφι», «Κοινωνία Ώρα Μηδέν», και «Μια τρελή τρελή Σαραντάρα». Επίσης έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως στη θρυλική «Στέλλα» και την «Ερόικα» με τον Μιχάλη Κακογιάννη, με τον Ζιλ Ντασέν στη «Φαίδρα»  ξανά στο πλάι της Μελίνας αλλά και του Άντονι Πέρκινς, με τον Γιώργο Τζαβέλλα στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», με τον Γιάννη Δαλιανίδη στην «Ιστορία μιας ζωής», στη «Στεφανία» ή στο «Όλγα, αγάπη μου» ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνιστεί με τη Ζωή Λάσκαρη.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 10 Ιανουαρίου το 1921 και στη συνέχεια μαζί με την οικογένειά αρχίζει να μένει στο κέντρο της Αθήνας. Το 1942, σε ηλικία 21 ετών, μετά από πιέσεις του συντηρητικού πατέρα της οδηγείται σε έναν κατ’ ανάγκη γάμο με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα και αποκτά τα τρία της παιδιά, τον Γιώργο τον Βασίλη και την Ευγενία. Δεν θα αντέξει πολύ αυτό τον συμβιβασμό και αποφασίζει να πάρει διαζύγιο και να φύγει στο Παρίσι όπου σπουδάζει διακόσμηση. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα παρακολουθεί μαθήματα σκηνογραφίας και ζωγραφικής κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη, στη Σχολή Σταυράκου. Ο Τσαρούχης είναι αυτός που την παροτρύνει να κάνει μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο Τέχνης με τον Κάρολο Κουν, ο οποίος επίσης συνεργαζόταν με τη Σχολή Σταυράκου.

Παράλληλα με την ευρεία ενασχόλησή της με τον κινηματογράφο, η Καββαδία αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο ως συντάκτρια του ελεύθερου καλλιτεχνικού ρεπορτάζ.

Παντρεύεται και δεύτερη φορά, με τον συγγραφέα και μεταφραστή Βασίλη Καζαντζή δημιουργώντας μια ήρεμη συντροφική ζωή.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024