Πλησιάζοντας στη λήξη της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Around & About» στον Πύργο Μπαζαίου, που σηματοδοτεί και τη λήξη του 18ου Φεστιβάλ Νάξου, ανατρέχουμε στη φεστιβαλική περίοδο κάνοντας τον απολογισμό μας.

Για μια ακόμα χρονιά, καλλιτέχνες, κοινό, διοργανωτές, εθελοντές, χορηγοί και υποστηρικτές ανταποκριθήκαμε στο σκοπό και τους στόχους του Φεστιβάλ Νάξου.

Διαμορφώσαμε ένα ανοιχτό πεδίο πολιτισμού και ψυχαγωγίας με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, ευγένειας και αισθητικής, που προσέφερε απλόχερα εικόνες, ήχους, λόγο, εντυπώσεις και συγκινήσεις τόσο στους συντελεστές όσο και στους επισκέπτες.

Δεν παγιδευόμαστε σε νούμερα ποσοτικά, νούμερα προσέλευσης, νούμερα οικονομικά, που τείνουν να υπερβαίνουν την κλίμακα του τόπου. Ο απολογισμός μας αποτιμά την ευεξία, την ευαρέσκεια, την καλή διάθεση, όπως αυτή προκύπτει από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, στις συναυλίες, στις παραστάσεις, στα δρώμενα. Χαιρόμαστε ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει τη 18χρονη συνεπή πορεία μας, πυκνώνει το κοινό που μας αγκαλιάζει, στηρίζει και συμμετέχει.

Σίγουρα δεν καταναλώσαμε περισσότερους φυσικούς πόρους από άλλες χρονιές, δεν σπαταλήσαμε περισσότερο νερό, δεν παρήγαμε περισσότερα σκουπίδια, όπως γενικά προέκυψε εφέτος από τη μαζικοποίηση του τουρισμού στο νησί μας. Κρατήσαμε τη λειτουργική δομή σταθερή, βελτιώνοντας όμως την αποτελεσματικότητα και την ευρηματικότητα, ενώ διευρύναμε το χρονικό διάστημα παρουσίας μας σε πέντε μήνες.

Κρατήσαμε τη Νάξο υψηλά στην πολιτιστική επικαιρότητα εντός και εκτός συνόρων, χάρη στην ανταπόκριση των ΜΜΕ.

Ολοκληρώνοντας την εφετινή διοργάνωση αφήνουμε το νησί πλουσιότερο με παρακαταθήκη ένα νέο αξιοθέατο, την open gallery που διαμόρφωσε στο Αλυκό ο προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Νάξου καλλιτέχνης WD (Wild Drawing).

Με θερμές ευχαριστίες στους καλλιτέχνες, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους φίλους, τους εθελοντές και το κοινό, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, καλώντας σας από τώρα σε ένα νέο συμμετοχικό Φεστιβάλ με ακόμα μεγαλύτερη απήχηση.

Η Δημιουργική Ομάδα του Φεστιβάλ Νάξου

www.naxosfestival.gr – www.bazeostower.gr