Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από ποια πήρε το ρόλο στο «Εκείνο το καλοκαίρι» η Έλενα Ναθαναήλ

Από ποια πήρε το ρόλο στο «Εκείνο το καλοκαίρι» η Έλενα Ναθαναήλ

Η μεγάλη επιτυχία καθιέρωσε Ναθαναήλ και Κομνηνό

Μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου κρύβει μια τραγική ιστορία. Η Έλενα Ναθηναήλ και ο Λάκης Κομνηνός μπορεί να έτρεχαν αμέριμνοι στην ακρογιαλιά στην ταινία «Εκείνο το καλοκαίρι» αλλά πολύ σύντομα η ιστορία τους δεν θα είχε χαρούμενο τέλος.

Ένας από τους πιο όμορφους άνδρες του ελληνικού κινηματογράφου ο Λάκης Κομνηνός υποδύεται τον Πέτρο και γυρνάει από το Λονδίνο μετά από πρόσκληση της συζύγου του.

Το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση αλλά μόλις συναντήθηκαν και κοιτάχτηκαν στα μάτια ο παλιός έρωτας ξαναφούντωσε και περνάνε μαζί όμορφες στιγμές.

Δυστυχώς το όνειρο δεν κρατάει πολύ καθώς η Έλενα αναγκάζεται να του αποκαλύψει ότι έχει μόνο λίγες ώρες ζωής.

Η ταινία, ωστόσο, που αγάπησε με πάθος το ελληνικό κοινό προοριζόταν για άλλους πρωταγωνιστές.

Το 1968 γνωστοποιήθηκε στο Τύπο η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Το τελευταίο καλοκαίρι» με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Λόγω όμως φόρτου εργασίας των ηθοποιών τα γυρίσματα αναβλήθηκαν. Τελικά η ταινία κυκλοφόρησε το 1971 με τίτλο «Εκείνο το καλοκαίρι», η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία και έκανε τον Γαληνό έναν από τους περιζήτητους ηθοποιούς στο χώρο.

Το κοινό αγάπησε τόσο πολύ τους δύο ηθοποιούς που ονειρευόταν να τους δει μαζί και εκτός σκηνής. Αρκετά ήταν μάλιστα τα δημοσιεύματα που τους ήθελαν ζευγάρι.

Στην πραγματικότητα ο Λάκης Κομνηνός και η Έλενα Ναθαναήλ σχεδόν δεν μιλούσαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μεταξύ τους υπήρχε μια επαγγελματική αντιπαλότητα και οι σχέσεις τους ήταν εντελώς τυπικές.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη και σενάριο Πάνου Κοντέλλη, διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1971, με δύο βραβεία για την μουσική του Γιάννη Σπανού και τη διεύθυνση φωτογραφίας.

Στο soundtrack της ταινίας τραγουδούν η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιάννης Φέρτης και ο Αλέξης Αλεξόπουλος. Το τραγούδι «Σαν με κοιτάς», είναι το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι της ταινίας το οποίο εξακολουθεί να ακούγεται μέχρι σήμερα και έχει ηχογραφηθεί και σε επανεκτέλεση.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024