Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Λος Άντζελες λέει όχι στην γούνα

Το Λος Άντζελες λέει όχι στην γούνα

Το Λος Άντζελες θα είναι η μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να απαγορεύσει την πώληση γούνας

Το Λος Άντζελες θα είναι η μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να απαγορεύσει την πώληση γούνας. Την προηγούμενη εβδομάδα,  το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να προχωρήσει με μια πρόταση που απαγορεύει την πώληση προϊόντων που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από γούνα, συμπεριλαμβανομένων παλτών, τσαντών, παπουτσιών, καπέλων και κοσμημάτων.

«Είναι το 2018 – δεν υπάρχει δικαιολογία για το να είσαι συνένοχος σε αυτό το απάνθρωπο και περιττό εμπόριο», λέει ο Bob Blumenfield, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, . «Με αυτή την ψηφοφορία, λέμε στον κόσμο ότι οι κάτοικοι του Λος Άντζελες ενδιαφέρονται για την διαβίωση των ζώων. Χάρη στον συνάδελφο Paul Cornetz και τον Marc Ching από το Animal Hope and Wellness Foundation για τη συνεργασία τους σε αυτή την προσπάθεια και βοηθώντας σε πολλές φωνές να ακουστούν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ηγέτες στις προσπάθειες καλής μεταχείρισης των ζώων και θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες πόλεις και κράτη μέχρις ότου αυτή η άθλια πρακτική να τερματιστεί σε ολόκληρο το έθνος μας ».

Ο Blumenfield πρότεινε την κίνηση, την οποία συντόνισε ο Koretz και αποσπάστηκε από τον Mitch O’Farrell. Η απαγόρευση θα αρχίσει επίσημα 24 μήνες μετά τη μετάβαση από το συμβούλιο .

«Το Λος Άντζελες έχει υιοθετήσει μια ηθική στάση απέναντι στην σκληρότητα προς τα ζώα και δεν είναι αποδεκτή από τις δικές μας αρχές», λέει ο Ching, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος για την Υγεία και την Υγεία των Ζώων, που υποστήριζε τη νομοθεσία μετά από μυστικές έρευνες για το εμπόριο γούνας. «Η απαγόρευση της γούνας δεν είναι μόνο για τη δημιουργία μιας συνείδησης για την καλή διαβίωση των ζώων – πρόκειται για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινότητας, για να είναι σύμφωνη με τις αξίες αυτής της πόλης.».

Το Λος Άντζελες συντάσσεται με μια άλλη πόλη της Καλιφόρνιας με την ίδια στάση της ενάντια στην πώληση γούνας. Νωρίτερα φέτος, το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την πώληση γούνας, από την 1η Ιανουαρίου 2019. Αρκετές μάρκες έχουν απομακρυνθεί από τη χρήση γούνας, όπως η Burberry , η Stella McCartney, ο Gucci, ο Michael Kors και το ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων Net-a-Porter. Η μόδα της εβδομάδας του Λονδίνου επίσης «έκλεισε» χωρίς γούνα!

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024