Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το αγόρι μου είναι vegan

Το αγόρι μου είναι vegan

Να διαλέξω τη γουρνοπούλα ή τον Μπάμπη;

Και βγαίνουμε πρώτο ραντεβού σε ένα όμορφο εστιατόριο και καθόμαστε σε ένα τραπέζι με κεριά, απαλή μουσική και θέα στη θάλασσα. Έρχεται ο σερβιτόρος για παραγγελία και ο Μπάμπης ζητά ψητά λαχανικά και τη σαλάτα με κινόα. Σκέφτομαι αθώα ότι μπορεί ο άνθρωπος να πέρασε από ψητοπωλείο πριν το ραντεβού μας, να έφαγε τον άμπακο και τώρα να θέλει κάτι να συνοδεύσει το ροζέ κρασί του. Φευ! Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθε η σειρά μου και ζήτησα χοιρινή μπριζολίτσα με πουρέ με μπέικον αντί απλών πατατών. Και σηκώνω το βλέμμα μου ενώ απομακρύνεται ο σερβιτόρος και τον βλέπω να έχει γουρλώσει τα μάτια του και να έχει αλλάξει δύο αποχρώσεις τουλάχιστον. Τον ρωτάω ‘Μπάμπη είσαι καλά’; Πίνει μία γουλιά νερό και ξεκινά.

‘Ξέρεις είμαι vegan’. Μήπως εννοείς vegetarian του λέω; Είχα μία ελπίδα ότι απλά δεν τρώει κρέας και αλλαντικά, όχι ότι δεν βάζει στο στόμα του ούτε ένα κομμάτι γραβιέρας. ‘Όχι, συνεχίζει, είμαι κανονικός vegan. Δεν τρώω κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά κλπ. Κι εσύ μόλις διέπραξες έγκλημα’.

Αυτή είναι η μία εκδοχή των ανθρώπων που δεν τρώνε τίποτα από όλα αυτά και πράγματι αντιμετωπίζουν την κατανάλωση κρεάτων και λοιπών ως δολοφονία και αρνούνται να συναναστραφούν, πόσω δε μάλλον να ερωτοτροπήσουν, με μία γυναίκα που τρώει κοντοσούβλι να έρθει να στανιάρει. O vegan δεν είναι μία κατάσταση που πρέπει να προκαλεί τρόμο. Είναι απλώς ένας άνθρωπος που έχει κάνει μία διατροφική επιλογή (κυρίως για λόγους ηθικούς) και την πιστεύει απόλυτα. Δεν σου επιβάλλει αυτά που πιστεύει, σέβεται τις δικές σου επιλογές και τις διαχωρίζει από το σχεσιακό κομμάτι.

Υπάρχουν όμως σίγουρα και εκείνοι που είναι πολύ πιο hardcore και αδυνατούν να συναναστραφούν τους ανθρώπους που τρώνε κρέας και οποιοδήποτε παράγωγό του. Αυτό συμβαίνει γιατί η διατροφή ξεπερνά κατά πολύ το ηθικό κομμάτι και τους επηρεάζει σε διάφορα άλλα πράγματα στη ζωή. Ίσως αρνούνται να λάβουν φάρμακα, επειδή έχουν πρώτα τεσταριστεί πάνω σε ζώα. Ή αντιτίθενται στον εμβολιασμό, ενώ εσύ θεωρείς ότι είναι απαραίτητο. Εκεί μπορεί να μην χωρούν περιθώρια συζήτησης και να είναι εκ των προτέρων μία σχέση καταδικασμένη. Ή μήπως όχι; Σε περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι είναι φανερά διαφορετικοί, υπάρχει χώρος και για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ακόμα κι αν δεν οδηγήσει κάπου. Μπορεί να τρώμε κρέας, αλλά είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι!

Θα αλλάξεις τη δική σου διατροφή; Αυτό είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει, εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν είσαι σε ανάλογο mood και θέλεις να βγάλεις οριστικά το κρέας από τη ζωή σου, τότε ναι. Αν το κάνεις επειδή ένας άλλος άνθρωπος δεν σε αποδέχεται έτσι όπως είσαι και επειδή δεν αρκεί να σέβεσαι τις επιλογές του, τότε πρέπει να ξανασκεφτείς ποια είναι τα όριά σου και πόσο προσαρμόζεσαι στις ανάγκες των άλλων. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του βούληση.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024