Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σε μια μέρα έγινα ισάξιος ενός ποδοσφαιριστή για τον εγγονό μου»

«Σε μια μέρα έγινα ισάξιος ενός ποδοσφαιριστή για τον εγγονό μου»

«Μου τηλεφωνούσαν απ’ όλο τον κόσμο για να μάθουν αν ζω. Μέσα σε όλη αυτή την ιστορία όμως υπήρξε {LF}και κάτι που με ικανοποίησε: ήταν η αντίδραση του εγγονού μου, του Τεό, που είναι 12 ετών» λέει στα «ΝΕΑ» ο διάσημος έλληνας σκηνοθέτης

Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας εξόριστος της Ιστορίας. Προσωπικές εμπειρίες, ιστορικά γεγονότα και ενδόμυχες σκέψεις του βλέπουν για πρώτη φορά το φως σε ένα βιβλίο που έχει ήδη κατακτήσει κοινό και κριτικούς στη Γαλλία και που σε λίγο καιρό θα μεταφραστεί στα ελληνικά. Πρόκειται για μια αυτοβιογραφία, στην οποία ο διάσημος έλληνας σκηνοθέτης αφηγείται σημαντικά γεγονότα της ζωής του: την άφιξή του στο Παρίσι το 1955, τις ανησυχίες του, το πώς προέκυψε το πάθος του για τον κινηματογράφο. Στα 85 του χρόνια είναι πρόεδρος της Γαλλικής Ταινιοθήκης, ενώ ετοιμάζει ακόμα μία ταινία.

Ας ξεκινήσουμε κατευθείαν με μια… δύσκολη ερώτηση: Ζείτε;

(Γέλια) Εχετε δίκιο! Πριν από λίγες μέρες «βγήκε βρώμα» ότι αποδήμησα εις Κύριον. Αλλο και τούτο! Μου τηλεφωνούσαν απ» όλο τον κόσμο για να μάθουν αν ζω. Μέσα σε όλη αυτή την ιστορία όμως υπήρξε και κάτι που με ικανοποίησε: ήταν η αντίδραση του εγγονού μου, του Τεό, που είναι 12 ετών. Μέχρι τότε ήμουν «ο παππούς» του, «που κάνει ταινίες». Οταν όμως είδε να μιλάει όλος ο κόσμος για μένα και πως θύματα αυτής της ψευδούς είδησης έπεσαν ακόμα και ο Πάπας ή ο Αλμοδόβαρ, ανέβηκα αμέσως στην εκτίμησή του. Στο δικό του μυαλό, μέσα σε μια μέρα έγινα ισάξιος ενός ποδοσφαιριστή!

Γράψατε πρόσφατα ένα βιβλίο. Για ποιον λόγο;

Τώρα που όλος ο κόσμος μιλάει για τη μετανάστευση, τα εγγόνια μου άρχισαν να με ρωτούν όλο και περισσότερο για το πώς εγώ βρέθηκα στη Γαλλία, πώς έμεινα εδώ και τι έγινε μετά. Οπότε άρχισα να γράφω τις ιστορίες που ανέσυρα απ» τη μνήμη μου. Και, ξέρετε, όταν βάζει κανείς το κεφάλι κάτω και στύβει το μυαλό του μπορεί καμιά φορά να προκαλέσει μια τεράστια έκρηξη αναμνήσεων! Σου έρχονται απ» όλες τις μεριές και δεν τις προλαβαίνεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024