«Ρίχναμε λάδι και μύρο στα εκθέματα γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», υποστήριξαν οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί στην Παλαιά Βουλή κατηγορούμενες για απόπειρα βανδαλισμού εκθεμάτων.

Οι δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας συλληφθείσες, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα είναι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ εκείνες που προκάλεσαν φθορές στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη.

Στα τέλη Ιουλίου, ορισμένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου που είναι παράλληλα κειμήλια της Ορθοδοξίας, είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από λιπαρή ουσία παρά το γεγονός ότι υπήρχαν περισσότεροι από 20 φύλακες στον χώρο. Επίσης, την Κυριακή 26 Αυγούστου, το ίδιο το Μουσείο Μπενάκη με ανακοίνωσή του ενημέρωνε ότι είχε σημειωθεί στον χώρο «βανδαλισμός με άοσμη και διάφανη λιπαρή ουσία σε διάφορα σημεία».

 

Σήμερα Κυριακή, φύλακας στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής εντόπισε στον χώρο δύο γυναίκες και έκρινε τις κινήσεις τους ύποπτες και ειδοποίησε την ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί απέκλεισαν τις εξόδους του κτιρίου και στη συνέχεια έκαναν έλεγχο στις τσάντες και στα ρούχα των γυναικών, όπου βρέθηκαν μπουκάλια με λάδι.

 

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες.