Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προετοιμάστε το παιδί για τα πρακτικά του σχολείου

Προετοιμάστε το παιδί για τα πρακτικά του σχολείου

Χωρίς άγχος και με υπομονή

Κωδικός τουαλέτα: η τουαλέτα στο σχολείο μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος φόβος στη λίστα ενός παιδιού. Και αυτό συμβαίνει επειδή ακόμα δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο της κύστης τους. Μπορεί να θέλει να πάει στην τουαλέτα και να του συμβεί ξαφνικά χωρίς ειδοποίηση ή την ώρα που είναι απορροφημένο από κάποια δραστηριότητα. Οι δάσκαλοι θα οργανώσουν διαλείμματα για τουαλέτα αλλά ενημερώστε το παιδί ότι μπορεί να πάει όποτε το ζητήσει. Σε περίπτωση ατυχήματος, μιλήστε μαζί του για το πώς θα το βοηθήσει ο δάσκαλος και ότι συμβαίνει σε πολλά παιδιά.

Να κάνει φίλους. Διαβεβαιώστε το ότι και τα άλλα παιδάκια θα είναι εξίσου αγχωμένα. Μιλήστε του για τις δικές σας εμπειρίες όταν κάνετε νέους φίλους. Δοκιμάστε να παίξετε ρόλους στο πώς θα προσεγγίσει ένα φίλο και ποια μπορεί να είναι τα θέματα συζήτησης. Είναι όμως αρκετά σημαντικό να ξέρει να μοιράζεται και να περιμένει τη σειρά του.

Τα βασικά του σχολικού. Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο με λεωφορείο που τα παραλαμβάνει, μπορεί να τρέμουν στην ιδέα και μόνο. Μιλήστε μαζί του για να του λύσετε όλες τις απορίες και τους φόβους και κάντε μία βόλτα μέχρι τη στάση του λεωφορείου. Αν χρειαστεί βοήθεια, μπορεί πάντα να ζητήσει τη βοήθεια του οδηγού ή της δασκάλας.

Πώς θα φάει. Αγοράστε τα σκεύη που θα του δίνετε για το σχολείο και κάντε μαζί πρόβα τρώγοντας από αυτά στο σπίτι. Έτσι θα εξοικειωθεί με την ιδέα.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024