Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Las Voluminosas: «Οι ευτραφείς κυρίες» που εντυπωσιάζουν στο καρναβάλι της Αβάνας

Las Voluminosas: «Οι ευτραφείς κυρίες» που εντυπωσιάζουν στο καρναβάλι της Αβάνας

Γνωστός ως Willy y Sus Voluminosas- ( Ο Γουίλι και οι Ευτραφείς Κυρίες του), ο θίασος είναι μία από τις αγαπημένες ατραξιόν του μεγαλύτερου καρναβαλιού που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στην Κούβα

Τα αρκετά παραπανίσια κιλά δεν αποτελούν εμπόδιο για να γίνεις σταρ στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού στην Αβάνα. Το αντίθετο, για να γίνεις μέλος ενός συγκεκριμένου χορευτικού θιάσου αυτό αποτελεί αναγκαιότητα.

Γνωστός ως Willy y Sus Voluminosas- ( Ο Γουίλι και οι Ευτραφείς Κυρίες του), ο θίασος είναι μία από τις αγαπημένες ατραξιόν του μεγαλύτερου καρναβαλιού που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στην Κούβα. Ο θίασος αποτελείται από μία ομάδα υπέρβαρων χορευτριών που δείχνουν με υπερηφάνεια τις στρογγυλές καμπύλες τους τις οποίες αγκαλιάζουν τα στενά πολύχρωμα κουστούμια που φορούν.

Ο ιδιαίτερος αυτός θίασος ιδρύθηκε το 2010 από τον κοινωνιολόγο και λάτρη του καρναβαλιού Γουίλι Ορτίς στην ανατολική πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα, όπου υπηρέτησε για δύο δεκαετίες ως σκηνοθέτης των τοπικών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Εκεί παρατήρησε ότι πολλές υπέρβαρες Κουβανέζες αρνούνταν να χορέψουν δημοσίως. Δεν άργησε τότε να βάλει μπροστά για τη δημιουργία του θιάσου του, ο οποίος προκάλεσε τότε φοβερή αίσθηση στην παραδοσιακή παρέλαση.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Ορτίς μετακόμισε στην Αβάνα όπου προσέλαβε περίπου 50 γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες κάθε Αύγουστο θαμπώνουν το κοινό του καρναβαλιού με τις περίτεχνες χορογραφίες και την αυτοπεποίθησή τους, καθώς παρελαύνουν κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Η Αδελαΐδα Όνατ, μια ογκώδης αλλά εντελώς απελευθερωμένη γυναίκα ηλικίας 61 χρόνων είναι «Η Βασίλισσα της Παρέλασης». Εξηγεί ότι ο θίασος αποτελείται από γυναίκες που είχαν περιθωριοποιηθεί, κακομεταχειρισθεί και κακοποιηθεί και το ανεξέλεγκτο φαγητό αποτελούσε τη μοναδική τους παρηγοριά.

Όπως και τα μέλη άλλων θιάσων, οι «Ευτραφείς Κυρίες» έχουν καθημερινές δουλειές και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο θίασο.

Η Μπάρμπαρα Πέρες που ασχολείται με τα οικιακά θεωρεί τον θίασο δεύτερη οικογένεια. Η 26χρονη κόρη της Ζουρίτα είναι νοσοκόμα και είναι επίσης μέλος του θιάσου στον ελεύθερο χρόνο της.

Λίγο πριν από τη λήξη του φετινού καρναβαλιού ο θίασος ξετρέλανε τους θεατές με τις χορευτικές του επιδόσεις. Συνοδευόμενες από τη γυναικεία ορχήστρα «Las Canelas», οι ευτραφείς χορεύτριες λικνίζονταν με φοβερή ενέργεια παρασύροντας στο ρυθμό εκατοντάδες θεατές. Πέρυσι οι κριτές του καρναβαλιού τις κατέταξαν στη δεύτερη θέση.

Ο Ορτίς ονειρεύεται να δημιουργήσει έναν θίασο με 500 υπέρβαρες γυναίκες. Όπως λέει, το χειροκρότημα του κοινού και τα βραβεία που αποσπούν επιβεβαιώνουν ότι όλα είναι δυνατά σε αυτόν τον κόσμο. «Πρέπει να σπάσουμε τον δυτικό κανόνα ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν τέλειες σωματικές αναλογίες», λέει χαρακτηριστικά.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024