Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνθρωπος στο φεγγάρι στη λήξη του Φεστιβάλ Βενετίας

Άνθρωπος στο φεγγάρι στη λήξη του Φεστιβάλ Βενετίας

Αυλαία την Τετάρτη για τη γιορτή του κινηματογράφου, με παγκόσμια πρώτη της τελευταίας ταινίας του Αμερικανού Ντάμιεν Σαζέλ, «First man»

Βενετία, Αποστολή

Η μεγαλύτερη σε ηλικία διοργάνωση κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ευρώπης, το Φεστιβάλ Βενετίας, κλείνει εφέτος τα 75 χρόνια λειτουργίας του και είναι έτοιμο να ανοίξει την αυλαία του. Αυτό θα γίνει την Τετάρτη 29 Αυγούστου με την παγκόσμια πρώτη της τελευταίας ταινίας του Αμερικανού Ντάμιεν Σαζέλ «First man».

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το θέμα με το οποίο η ταινία καταπιάνεται έχει τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον γιατί του χρόνου το καλοκαίρι θα έχει κλείσει μισός αιώνας από τη στιγμή που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο φεγγάρι. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα του «First Man»: ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν άλλος από τον αστροναύτη Νιλ Αρμστρονγκ, κεντρικό ήρωα της ταινίας, τον θρυλικό αρχηγό της διαστημικής αποστολής «Απόλλων 11» που έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι. Στην ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ ο Αρμστρονγκ έχει τη μορφή του Ράιαν Γκόσλινγκ, του πρωταγωνιστή της πιο διάσημης ταινίας του σκηνοθέτη, του «La La land». Η έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας είναι σίγουρα εντυπωσιακή, όπως εντυπωσιακό δείχνει ένα μεγάλο μέρος του εφετινού προγράμματος. Σκηνοθέτες όπως ο Ζακ Οντιάρ («The Sisters Brothers»), ο Τζούλιαν Σνάμπελ («At eternity’s gate»), οι αδελφοί Κοέν («The ballad of Buster Scruggs») και ο Πολ Γκρίνγκρας («22 July») είναι εφέτος συγκεντρωμένοι στο Λίντο.

Εδώ εξάλλου θα είναι και ο Ελληνας Γιώργος Λάνθιμος με την τελευταία ταινία του «Τhe favorite», η οποία είναι εποχής (αρχές 18ου αιώνα), πραγματεύεται ίντριγκες στο Βασίλειο της Αγγλίας και περιέχει ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών όπως η Ρέιτσελ Βάις, η Εμα Στόουν, ο Νίκολας Χόουλτ και η Ολίβια Κόλμαν. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην παραγωγή, καθώς η ταινία είναι συμπαραγωγή Αγγλίας / Ιρλανδίας και Αμερικής.

Αυτή είναι η δεύτερη ταινία του Λάνθιμου που συναγωνίζεται στο Φεστιβάλ Βενετίας μετά τις «Αλπεις» το 2011, ταινία που χάρισε στον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου τον Αργυρό Λέοντα καλύτερου σεναρίου.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024