Η κακή τροφή που δίνεται σε ψάρια και βοοειδή, όταν αυτά με τη σειρά τους γίνονται διατροφικά προϊόντα και καταναλώνονται από τον άνθρωπο, επηρεάζει έμμεσα με πολύ άσχημο τρόπο την υγεία του.

Αντίστοιχα, και η κακή «τροφή» που με αυτήν τροφοδοτήθηκαν τα λεγόμενα νευρωνικά δίκτυα πολλών και μεγάλων εταιρειών πληροφορικής και κοινωνικών δικτύων αποδείχθηκε βλαβερή για κάποιες επιμέρους κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι που δεν έχουν λευκή επιδερμίδα ή οι άνθρωποι με άθελά τους υποβαθμισμένη την παρουσία τους στην κοινωνία.

Τελικά τα άψυχα κυκλώματα απέκτησαν τις κακές συνήθειες των ανθρώπων; Ναι, και ας μη φανεί παράξενο αυτό. Γιατί, όπως αποδεικνύεται, μάλλον κάθισαν με κακούς δασκάλους. Από το τέλος του 2017, που χτύπησε συναγερμός από κέντρα προχωρημένης έρευνας, όπως στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, που εμφανίστηκε στο μεγάλου κύρους βρετανικό επιστημονικό περιοδικό «Nature» ένα σχετικό άρθρο με τον πολύ περιγραφικό τίτλο «ΑΙ can be sexist and racist – it is time to make it fair» έχει ανάψει η συζήτηση για τον λανθασμένο δρόμο. Αυτόν που πήραν όσα κυκλώματα κατά κάποιον τρόπο τροφοδοτούνται με απλά δεδομένα και τα συνδυάζουν έτσι ώστε να προκύπτουν από αυτά εκμεταλλεύσιμες πληροφορίες. Δηλαδή φθάσαμε τα κυκλώματα και οι υπολογιστές να κατηγορούνται για σεξισμό και ρατσισμό!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας