Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνώρισα κάποιον που μου άρεσε αλλά μετά εξαφανίστηκε

Γνώρισα κάποιον που μου άρεσε αλλά μετά εξαφανίστηκε

Στο χωριό σας το λένε ghosting, στις μέρες μου το λέγαμε μπουχός

Σε μία κουβέντα που είχα πρόσφατα με καλή μου φίλη, μου διηγήθηκε το αναπάντεχο ghosting που βίωσε καταμεσής του καλοκαιριού στην πόλη, και όχι στις διακοπές. Σου λέει υπάρχει μία μάστιγα εκεί έξω που γνωρίζεται, φλερτάρει με θάρρος και θράσος, το πράγμα ίσως φτάσει στο μη περαιτέρω (ίσως και όχι) και μετά μην τον είδατε. Η περισσότερη επαφή που μπορεί να έχει μαζί σου είναι να βλέπει τα insta stories. Και πολύ σου είναι!

Πώς γίνεται να φλερτάρεις έναν άνθρωπο και μετά να αποσύρεσαι χωρίς να δώσεις καν τίμιες εξηγήσεις για το τι σου συμβαίνει; Εμάς το μυαλό μας μπορεί να πάει στο κακό, τύπου ότι έπεσες από γκρεμό ενώ έβγαζες σέλφι. Μετά βέβαια βλέπουμε ότι ανέβασες φωτογραφία στο Ίνσταγκραμ, άρα ζεις, αλλά ακολουθούν σενάρια παράνοιας για το τι έφταιξε. Και ένα πολύπλοκο μυαλό (όχι απαραίτητα γυναικείο) μπορεί να βάλει με το νου του απίστευτες ιστορίες για το τι συνέβη, ποιος ευθύνεται και τι πήγε λάθος. Η αλήθεια είναι όμως ότι κανείς δεν φταίει στην πραγματικότητα.

Οι λόγοι που κάποιος κάνει ghosting (γίνεται φάντασμα δηλαδή) είναι όπως και στην κανονική ζωή και όπως συνέβαινε διαχρονικά. Απλά έχουμε αλλάξει τις ορολογίες για να είμαστε trendy, hip and sexy. Μπορεί να συμβαίνουν χίλια δυο πράγματα εκτός από το κλασικό ‘δεν του άρεσες και τόσο πολύ’. Ας μείνω για λίγο εδώ. Είναι όντως μία πραγματικότητα το να σε φλερτάρει κάποιος και μετά να αλλάζει γνώμη αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό σαν εξήγηση. Σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν, να συνδεθούν, να ερωτευτούν, ακόμα και να λειτουργήσουν σεξουαλικά. Επομένως, αν κάτι δεν λειτουργεί, δεν έχει ως μόνη εξήγηση το ‘αν σε ήθελε, θα κινούσε γη και ουρανό’.

Μπορεί λοιπόν ένας άνθρωπος να βιώνει μεγάλη ψυχολογική αντάρα. Από το να έχει χωρίσει προσφάτως από τον έρωτα της ζωής του, από το να είναι αυτός ο άνθρωπος που βάζει στο ίδιο σακί όλες τις γυναίκες και από το να θέλει απλώς να… γαμπρίσει επειδή η αυτοπεποίθησή του είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Από την άλλη, πόσοι άντρες δεν έλκονται από δυναμικές και τσαμπουκαλεμένες γυναίκες αλλά ταυτόχρονα τις φοβούνται και υπολειτουργούν; Τις θέλουν ερωτικά αλλά εντάξει, πρέπει και να τις ευθυγραμμίσουν ώστε να φοβούνται οι ίδιοι λιγότερο.

Όταν ένας άνθρωπος εξαφανίζεται κι εσύ κάνεις την προσπάθειά σου, γιατί δεν θες να μην έχεις κάνει την κίνησή σου και να μετανιώνεις, μην πιέζεις το θέμα. Ένας άνθρωπος γίνεται μπουχός μετά την πρώτη επαφή (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ), σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις μαζί του σε κανένα επίπεδο. Ούτε καν στο σεξουαλικό. Το να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι ήσουν πιο έντονη από ό,τι έπρεπε ή ότι είπες κάτι λάθος, είναι εντελώς μάταιο και γελοίο. Είσαι απλά ο εαυτός σου και αν αυτό δεν είναι αποδεκτό, ώρα καλή στην πρύμνη του κι αέρα στα πανιά του. Κι αν εμφανιστεί μετά από χρόνια, με περισσότερα κιλά και μούσια ναυαγού, μην απορήσεις. Το έπαθε κι ο Τομ Χανκς και πραγματικά δεν ήταν δικό του το φταίξιμο!

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024