Είχαμε κανονίσει το πού θα πάμε, είχα κατεβάσει εφαρμογή με τα αξιοθέατα του νησιού και είχα σημειώσει πού θα πάμε, ποιες είναι οι ταβέρνες που σερβίρουν μπριάμ γιατί είναι το αγαπημένο του φαγητό και ποιες παραλίες δεν είναι γεμάτες κουτσούβελα. Και λίγες μέρες πριν σαλπάρουμε, μου έστειλε μήνυμα (ΜΗΝΥΜΑ) για να μου πει ότι θέλει χρόνο να σκεφτεί και ότι είμαι πολύ καλή για να είμαι αληθινή. Στην αρχή το πίστεψα ότι είμαι πολύ καλή για να είμαι αληθινή αλλά μετά κατάλαβα ότι ήθελε να με χωρίσει και μου είπε κάτι τρομερά κλισέ.

Γιατί μου χάλασε τις διακοπές; Όχι πάντως επειδή είναι ψυχοπαθής (όρκο δεν παίρνουμε) ούτε επειδή ετοίμαζε εκδικητικό σχέδιο. Μπορεί να το μαθαίνεις εδώ πρώτη φορά, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν ενσυναίσθηση και δεν μπορούν να αντιληφθούν ποιο είναι το καλό timing και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πούμε κακά νέα. Όταν δεν σέβεσαι ή δεν αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτό, είναι φυσικό κι επόμενο να μην ακούς τις ανάγκες των άλλων και να μοιάζεις κακός. Ή απλά ηλίθιος.

Τι θα κάνω από εδώ κι εμπρός; Σε πρώτη φάση, θα διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Βοηθά να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτό και έχει συμβεί σε πολύ κόσμο. Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Εγώ θα έλεγα να πας τις διακοπές σου με έναν αντικαταστάτη. Ιδανικά όχι με έναν ερωτικό σύντροφο αλλά με ένα φίλο ή αδερφό. Αν πας με κάποιον ερωτικά, η πληγή (που είναι νωπή) θα σε κάνει να νιώσεις χειρότερα και άντε να βρεις καράβι επιστροφής με το χαμό μέσα στον Αύγουστο. Βρες μία φίλη που ξέρει να γλεντάει και γιόρτασε το χωρισμό σου με νησιώτικα κοκτέιλ και χορό. Πού ξέρεις, μπορεί να γνωρίσεις εκεί την επόμενη σχέση σου.

Μήπως να μείνω στο σπίτι μου να θρηνήσω; Είναι γεγονός ότι μετά από ένα χωρισμό, όλοι χρειάζονται μία περίοδο ‘πένθους’ για να ξεπεράσουν το κακό που τους βρήκε. Αλλά αν αυτό σου συμβεί μέσα στο κατακαλόκαιρο, μην χάσεις τις διακοπές σου λόγω του συμβάντος. Κάνε μία παύση για να ξεκουραστείς και θρηνείς μετά το νεκρό. Πρώτα ο εαυτός μας και μετά οι άλλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας