Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «The Favourite» του Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Το «The Favourite» του Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου επιλέχθηκε φέτος να προβληθεί στο κεντρικό γκαλά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI), όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του

Η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου επιλέχθηκε φέτος να προβληθεί στο κεντρικό γκαλά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI), όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του.

Το αγγλικό δράμα εποχής, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν είναι μία ιστορία ίντριγκας στο Παλάτι και θα κάνει πρεμιέρα στην Αγγλία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Variety.

Η Ολίβια Κόλμαν, η οποία υποδύεται τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στους επόμενους δύο κύκλους της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «The Crown», ενσαρκώνει τον ρόλο μίας άλλης εστεμμένης στο «The Favourite»: Είναι η βασίλισσα Άννα, η οποία βασίλευε στις αρχές του 18ου αιώνα, η τελευταία μονάρχης του Οίκου των Στιούαρτ.

Η στενή της φίλη, Λαίδη Σάρα που υποδύεται η Βάις, φροντίζει την εύθραυστης υγείας βασίλισσα και κυβερνά για λογαριασμό της, όταν μία φιλόδοξη νέα υπηρέτρια η Αμπιγκέιλ (Έμα Στόουν) φθάνει και διαταράσσει τη ζωή στο Παλάτι.

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά τα φιλμ «Ο Αστακός» και «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, τον επόμενο μήνα.

«Η ταινία The Favourite είναι μια απόλαυση από την αρχή μέχρι το τέλος, με τη δύναμη τριών ανεπανάληπτων ερμηνειών από τις Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, οι οποίες διασκεδάζουν στο πνεύμα και το ρυθμό του σεναρίου» ανέφερε η Tricia Tuttle καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Τόνι ΜακΝαμάρα και Ντέμπορα Ντέιβις.

Το 62ο BFI London Film Festival διοργανώνεται από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024