Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό : Δεν ξέφυγε από τις αρχές παρά τη ριζική αναμόρφωση

Μεξικό : Δεν ξέφυγε από τις αρχές παρά τη ριζική αναμόρφωση

Είχε κάνει εμφύτευση μαλλιών, έχασε 30 κιλά, είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, όμως αυτά δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν την αστυνομία.

Τον φερόμενο αρχηγό της ισχυρότερης εγκληματικής οργάνωσης του Μεξικού κατάφεραν να συλλάβουν οι αρχές παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε υποβληθεί σε μια σειρά από αλλαγές, ώστε να μη γίνει αντιληπτός.

Ο Ρομπέρτο Μογιάντο, γνωστός και με το ψευδώνυμο «el Betito», 37 ετών, ήταν επικεφαλής της συμμορίας «Union de Tepito», είχε κάνει εμφύτευση μαλλιών, έχασε 30 κιλά, είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, όμως αυτά δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν την αστυνομία.

«Ο άνδρας, που συνελήφθη, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μείωσης των διαστάσεων του στομάχου του και είχε χάσει 30 κιλά για να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, προκειμένου να μην αναγνωριστεί» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Ρενάτο Σάλες, ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας.

Ο ύποπτος «βαρύνεται με υποψίες ότι διεύθυνε, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, εκβιασμού, ληστειών, απαγωγών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ιδίως στο κέντρο της πρωτεύουσας (…). Επιπλέον, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για πολλές ανθρωποκτονίες» συμπλήρωσε ο Σάλες.

Η εγκληματική οργάνωση, το όνομα της οποίας προέρχεται από μια κακόφημη συνοικία στο κέντρο της πόλης του Μεξικού, συνεργαζόταν με καρτέλ ναρκωτικών όπως το Jalisco Nueva Generacion, και διακινούσαν από κοινού τα ναρκωτικά στους δρόμους της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις αρχές.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024