Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεντόγλου : Από το παρκούρ στην κορυφή της Ευρώπης

Τεντόγλου : Από το παρκούρ στην κορυφή της Ευρώπης

Γεννημένος το 1998, ο αθλητής του ΓΕ Γραβενών, σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμα του σε επίπεδο ανδρών και αναμφίβολα ανήκει στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές και μια από τις ελπίδες της χώρας μας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Μέχρι χθες το απόγευμα, ελάχιστοι τον γνώριζαν. Εκείνος φρόντισε να συστηθεί με ένα χρυσό μετάλλιο!

Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Γεννημένος το 1998, ο αθλητής του ΓΕ Γραβενών, σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμα του σε επίπεδο ανδρών και αναμφίβολα ανήκει στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές και μια από τις ελπίδες της χώρας μας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ασχολήθηκε τυχαία με τον στίβο λίγο πριν γίνει 15 ετών και σε μόλις πέντε χρόνια με συστηματική δουλειά και προσπάθεια κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Μάλιστα, κατέγραψε και μια σημαντική πρωτιά, για Έλληνα αθλητή, με την πρώτη του συμμετοχή σε τέτοια κορυφαία διοργάνωση κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι την ηλικία των 15 ετών ήταν παθιασμένος με το παρκούρ. Η μητέρα του θυμάται ότι με τους φίλους του «όργωναν» κυριολεκτικά την πλατεία και το αθλητικό στάδιο της πόλης, όπου έκαναν άλματα, δημιουργούσαν βιντεάκια και τα ανέβαζαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο. «Είχε συνέχεια μικροτραυματισμούς και κάποια φορά έφτασε στο σημείο να κάνει μέχρι και εγχείρηση μηνίσκου» θυμάται.

Στους αγώνες παρκούρ τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα. Τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου και μετά το τρίτο άλμα του ανακοίνωσε ορθά κοφτά: «μόλις γράφτηκες ως υποψήφιος άλτης του στίβου».

Ο Μίλτος, τον Οκτώβριο άρχισε να πηγαίνει σε κάποιες προπονήσεις και τον επόμενο Μάρτιο στους διασυλλογικούς αγώνες που έγιναν, κατέκτησε την πρώτη θέση στην ηλικία του, διηγείται η κ. Παπαδημητρίου. «Τότε μου είπαν για πρώτη φορά οι προπονητές του από την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, ότι Μίλτος διαθέτει μεγάλο ταλέντο, αλλά προσπαθούμε με το ζόρι να τον κρατήσουμε στο γήπεδο» θυμάται.

Τον πρώτο χρόνο πήγαινε για «πλάκα» στις προπονήσεις, του άρεσε ο στίβος, αλλά δεν ήθελε ταυτόχρονα και να δεσμεύεται. Είναι αθλητικός τύπος, του άρεσε πολύ το παρκούρ και γενικότερα η κίνηση. Πριν καταλήξει στο άλμα εις μήκος έκανε έπταθλο ενώ έφερε και μια διάκριση στο άλμα εις ύψος, λέει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του.

Το ατομικό του ρεκόρ στο μήκος είναι 8.30μ, ενώ καλύτερη φετινή του επίδοση είναι το 8.25μ που σημείωσε στον τελικό του Βερολίνου.

Δεν είναι όμως μόνο αθλητής ο Μίλτος. Μια ακόμα πτυχή του χαρακτήρα του είναι καλλιτεχνική. Πήγε σε μουσικό σχολείο, παίζει κιθάρα, μπουζούκι, καθώς και λίγο πιάνο.

Το βράδυ της Τετάρτης, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, σε ένδειξη τιμής για τον πρωταθλητή Ευρώπης, φωταγωγήθηκε το δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024