Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο άνθρωπος που δημιούργησε μόνος του ένα δάσος

Ο άνθρωπος που δημιούργησε μόνος του ένα δάσος

Η ιστορία του εξαιρετικά διδακτική και επίκαιρη μετά την καταστροφή από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική

Το όνομά του είναι Jadav Payeng και αυτό που κατόρθωσε μοναδικό, καθώς έφτιαξε κυριολεκτικά από το μηδέν ένα ολόκληρο δάσος.

Η ιστορία του εξαιρετικά διδακτική και επίκαιρη μετά την καταστροφή από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική που στοίχισαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, ενώ, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έγιναν στάχτη και 1.260 εκταρία (12.600 στρέμματα).

Αναμφίβολα πρόκειται και για τεράστια οικολογική καταστροφή, για το λόγο αυτό προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, αποτελεί πλέον ο προγραμματισμός αναδάσωσης των καμένων περιοχών.

Ο Jadav Payeng πάντως, κάτοικος του Ασάμ της Ινδίας, πριν από χρόνια, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, κληθείς να αντιμετωπίσει μια αντίστοιχου τύπου καταστροφή.

[Πηγή φωτογραφίας: National Geographic]

«Το 1979 η περιοχή που ζούσα καταστράφηκε. Οι κάτοικοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια καταστροφική πλημμύρα. Πολλά φίδια ήρθαν στην περιοχή. Έπειτα ήρθε το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ήταν απίστευτα υψηλές. Τα φίδια δεν άντεχαν τη ζέστη και πέθαιναν. Τότε αποφάσισα να κάνω κάτι για να σώσω την περιοχή» δηλώνει ο ίδιος, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να φυτεύει ένα δέντρο κάθε μέρα.

Έτσι, ξεκίνησε το μεγάλο έργο που είχε στο μυαλό του. «Ξεκίνησα πολύ μικρός να φυτεύω ένα δέντρο κάθε μέρα σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο. Κάθε μέρα περνούσα και φύτευα από ένα για έναν ολόκληρο χρόνο» δηλώνει ο άνδρας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο δάσος, το οποίο έχει σήμερα έκταση περίπου όσο δύο Central Parks. Δηλαδή δύο φορές σε έκταση το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, που φτάνει τα 3,41 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Σταδιακά άρχισαν να έρχονται ζώα στο δάσος μου. Η Τίγρη της Βεγγάλης, ελέφαντες, ρινόκεροι κι άλλα άγρια ζώα».

Ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει επιτέλους οι κυβερνήσεις να μαθαίνουν στα παιδιά με το σωστό τρόπο να αγαπάνε την φύση και να νοιάζονται γι’ αυτή από μικρή ηλικία: «Ας είναι κάθε παιδί υπεύθυνο για ένα δέντρο, έτσι η Ινδία θα γίνει πράσινη χώρα σε δέκα χρόνια».

«Θα συνεχίσω να φυτεύω δέντρα μέχρι να πεθάνω. Λέω στους ανθρώπους, αν ποτέ επιχειρήσετε να κόψετε τα δέντρα μου, θα πρέπει πρώτα να τα βάλετε μαζί μου. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να κόβονται τόσα δέντρα» συμπληρώνει ο άνδρας, που έχει σκοπό να διατηρήσει την φυσική ομορφιά του τόπου του.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία του:

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024