Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει το μποϊκοτάζ η Τουρκία κατά της Eurovision

Συνεχίζει το μποϊκοτάζ η Τουρκία κατά της Eurovision

«Το είπαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), ''έχετε αποκλίνει από τις αξίες σας''»

Ακατάλληλο για το νεαρό κοινό κρίνει το περιεχόμενο της Eurovision Τουρκία, αποφασίζοντας να μη συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημόσιας Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT) Ιμπραχίμ Ερέν.

Μιλώντας στην Hurriyet, ο Ερέν ανέφερε ότι «Δεν σκοπεύουμε να μετάσχουμε στον διαγωνισμό».

Ως δημόσιο δίκτυο, δεν μπορούμε να κάνουμε απευθείας μετάδοση στις 21.00, μια ώρα που τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση, έναν Αυστριακό που έχει γένια και ταυτόχρονα φορά φούστα, ο οποίος δηλώνει τόσο άνδρας όσο και γυναίκα» αιτιολόγησε, αναφερόμενος στην Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία που κέρδισε στη Eurovision το 2014.

«Το είπαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), »έχετε αποκλίνει από τις αξίες σας»», συνέχισε ο Ερέν. «Όταν αυτό θα διορθωθεί, θα επιστρέψουμε στη Eurovision».

Το 2019 η Eurovision αναμένεται να διεξαχθεί στο Ισραήλ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τη Νέτα Μπαρτζιλάι, τη νικήτρια του 63ου διαγωνισμού τον Μάιο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Το 2012 η Τουρκία κλείσει κατάμουτρα την πόρτα του διαγωνισμού της Eurovision, λόγω «χαμηλής τηλεθέασης» και των κανόνων, οι οποίοι, κατά την άποψή της, δεν έδιναν αρκετό ποσοστό στην επιλογή του κοινού.

Μεταξύ άλλων επικρίσεων, η Τουρκία εξέφραζε δυσαρέσκεια επίσημα για ένα σύστημα που, από το 2009, έδινε συστηματικά στους πέντε μεγαλύτερους οικονομικούς συντελεστές της διοργάνωσης (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία) μια θέση στον τελικό, ανεξάρτητα από την ποιότητα της καλλιτεχνικής παρουσίας των εκπροσώπων τους.

Αλλά, περισσότερο από ένα πρόβλημα διοργάνωσης, για την τουρκική απόφαση μέτρησε, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η γνώμη των ισλαμοσυντηρητικών αρχών που θεωρούν ότι ο διαγωνισμός παρουσιάζει έναν «ηθικό» ξεπεσμό.

Η αποχώρηση της Τουρκίας έγινε αφότου η Σουηδία, η χώρα που διοργάνωσε τον διαγωνισμό το 2013, είχε μεταδώσει τις εικόνες δύο Σουηδών χορευτών που φιλιούνταν στις πρόβες.

Η Τουρκία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2003 στη Ρίγα της Λετονίας χάρη στην τραγουδίστριά της Σερτάμπ Ερενέρ.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024