Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες επαναστατικές μπαταρίες άμεσης φόρτισης των gadgets

Νέες επαναστατικές μπαταρίες άμεσης φόρτισης των gadgets

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανέπτυξαν μια νέα κατηγορία υλικών με τα οποία μπορούν κατασκευαστούν μπαταρίες που θα φορτίζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές σε λίγα λεπτά

Η αχίλλειος πτέρνα των ηλεκτρονικών συσκευών είναι η μικρή διάρκεια ζωής των μπαταριών τους. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο φυσικά στα κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούμε συνεχώς καθόλη την διάρκεια της μέρας και επειδή οι συσκευές γίνονται ολοένα και πιο προηγμένες (άρα και ενεργοβόρες) απαιτούν ολοένα και πιο συχνή φόρτιση της μπαταρίας τους.

Τα τελευταία χρόνια πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε η αυξηθεί η αυτονομία των ηλεκτρονικών συσκευών και ειδικά των κινητών τηλεφώνων.

Εχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί διαφόρων ειδών νέες μέθοδοι φόρτισης, νέα υλικά κατασκευής μπαταριών και γενικά διαφόρων ειδών τρόποι που στοχεύουν είτε στο να διαρκεί η μπαταρία μιας ηλεκτρονικής συσκευής για μεγάλα χρονικά διαστήματα είτε η φόρτιση να διαρκεί πολύ λίγο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ αποφάσισαν να ασχοληθούν και αυτοί με το πρόβλημα αυτονομία των ηλεκτρονικών συσκευών και αποφάσισαν να επικεντρωθούν στον τομέα της φόρτισης των μπαταριών τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ερευνητές κατασκεύασαν μπαταρίες οι οποίες αποτελούνται από μια νέα κατηγορία υλικών που περιέχουν οξείδια νιοβίου και βολφραμίου.

Τα μέχρι τώρα πειράματα έχουν δείξει ότι οι μπαταρίες αυτές επαναφορτίζονται εντός λίγων λεπτών και η απόδοση τους κινείται πάντα σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον τα υλικά αυτά σύμφωνα με τους ερευνητές κατασκευάζονται εύκολα και έχουν πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής γεγονός που κάνει ακόμη πιο δελεαστική την χρήση τους. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι απαιτούνται και άλλες δοκιμές για να διαπιστωθεί αν οι μπαταρίες αυτές είναι λειτουργικές, αξιόπιστες και ασφαλείς για να χρησιμοποιηθούν ειδικά στα κινητά τηλέφωνα αλλά θεωρούν ότι έτσι και αλλιώς η έρευνα τους έχει ανοίξει νέους δρόμους στον συγκεκριμένο τομέα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024