Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας από την καταιγίδα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας από την καταιγίδα

Κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα, ενώ σε πολλές περιοχές, κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας, η κίνηση των οχημάτων ήταν σχεδόν αδύνατη λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 220 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους.

Κλειστοί παρέμειναν δρόμοι στην Αθήνα, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην οδό Καζαντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης παραμένει κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

Ποτάμια οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της Αττικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα.

Μάλιστα καλεί και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μεταδώσουν το μήνυμά της καθώς αυτή την ώρα που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Νομισματοκοπείο» και «Πανόρμου».

H Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε, πριν από λίγα λεπτά, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μέχρι τη Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην οδό Καζαντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην οδό Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024