Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ άνοιξε πανιά στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Όχι ο ίδιος βέβαια, αλλά ένα θεόρατο μπαλόνι «Chicken Trump» («chicken», σε αργκό, είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε για να προσβάλλουμε κάποιον, λέγοντας «είσαι κότα»).

Το ύψους 10 μέτρων μπαλόνι έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση την Ημέρα των Προέδρων, στις 19 Φεβρουαρίου, φορώντας μαυρόασπρη ριγέ φόρμα έγκλειστου σε αμερικανικές φυλακές. Στις 22 Ιουλίου, ο «Φυλακισμένος 00045» απέπλευσε για μία ακόμη φορά.

«Κάθε ομοιότητα μεταξύ του “Φυλακισμένου 00045” και του Προέδρου των ΗΠΑ είναι απλή σύμπτωση» τονίζουν οι διοργανωτές της συγκεκριμένης δράσης. «Κάθε σύγκριση μεταξύ της “κότας” και του Ντόναλντ Τραμπ είναι η πιο κίβδηλη από τις κίβδηλες ειδήσεις (the fakest of fake news)» υπογραμμίζουν.

Στις αρχές του μήνα, μια ύψους έξι μέτρων εκδοχή σε μπαλόνι του Τραμπ ανυψώθηκε στον ουρανό του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πρωτοβουλίες αντίδρασης στις πολιτικές Τραμπ δεν σταματούν. Μεταξύ αυτών, και η προσπάθεια μια φινλανδικής ομάδας να συγκεντρώσει τα αναγκαία ποσά για να λαξεύσουν το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ σε έναν παγετώνα (μιας και, κατά την άποψή του, οι παγετώνες δεν κινδυνεύουν να λιώσουν).

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr