Επίσης 12 ειδικοί γιατροί-εθελοντές είναι έτοιμοι να μεταβούν επιτόπου στις πληγείσες περιοχές

Τη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τουλάχιστον 11 τραυματιών-εγκαυματιών από τις πυρκαγιές της Αττικής προτίθεται να αναλάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), σε συνεργασία με τέσσερα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης.

Επισημαίνει παράλληλα ότι τουλάχιστον 12 ειδικοί γιατροί-εθελοντές είναι έτοιμοι να μεταβούν επιτόπου στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτίθεται να αναλάβει -μαζί με τα τέσσερα ιδιωτικά νοσοκομεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας- την περίθαλψη και τη νοσηλεία για ένδεκα θύματα της πύρινης λαίλαπας κι αν υπάρξει ανάγκη και για άλλους. Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι -και στη διάθεση των συναρμοδίων φορέων- να στείλουμε ομάδα δώδεκα, τουλάχιστον, χειρουργών, αναισθησιολόγων και πλαστικών χειρουργών, ώστε να βοηθήσουμε άμεσα στο έργο των συναδέλφων των νοσοκομείων της Αττικής», είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος ευχαρίστησε παράλληλα τους γιατρούς-εθελοντές του ΙΣΘ και τα ιδιωτικά νοσοκομεία που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, επισήμανε: «οι γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουμε συγκλονισθεί από το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας και θα είμαστε επί ποδός για ό,τι χρειαστεί. Ως επιστήμονες της ζωής και της υγείας, ξέρουμε ότι το εθνικό πένθος κρατάει λίγες ημέρες, αλλά το προσωπικό και οικογενειακό για πάντα…».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr