Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οργάνωση We Need Books και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων προσκαλούν στα «Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά»!

Πρόκειται για αφήγηση παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο στα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα ελληνικά ίσως δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Παραμύθια στα φαρσί, τα αραβικά, τα κουρμαντζί, τα γαλλικά και τα αγγλικά σε διάφορους χώρους της πόλης!

Η σειρά αφηγήσεων «Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά / Stories That Bring Us Together» υλοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και εντάσσεται στην ενότητα «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης».

Μετά την πρώτη αφήγηση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή παιδιών τον Ιούνιο στον Εθνικό κήπο, τα Παραμύθια συνεχίζουν το ταξίδι τους αυτό το Σάββατο, 28 Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα στο Welcommon, Πρότυπο Κέντρο Αξιοπρεπούς Φιλοξενίας, Καποδιστρίου 4, στο κέντρο της Αθήνας.

Θα ανοίξει ξανά λοιπόν το διαπολιτισμικό παράθυρο από το οποίο μπορούμε όλοι να μπαινοβγαίνουμε αυτή τη φορά μιλώντας για τον κινέζικο πολιτισμό στα αραβικά! Θα μιλήσουν οι παρευρισκόμενοι για δράκους, υπέροχα κινέζικα ιδεογράμματα και την τέχνη της βιβλιοδεσίας με αφορμή το βιβλίο At the gates of China الصین أبواب علىّ των Hassan Abdallah, ill. Intilaq Mohammad Ali Beirut (Lebanon): Dar Al-Hadaeq, 2007.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την ιστορία των προφητών και των Βασιλέων του of Al-Tabari και περιγράφει τον ερχομό των Αράβων στα σύνορα της Κίνας και τις διαπραγματεύσεις που επέτρεψαν στον διοικητή των Αραβικών δυνάμεων και τον Αυτοκράτορα της Κίνας να αποφύγουν τον πόλεμο. Η τολμηρή εικονογράφηση είναι εμπνευσμένη από Περσικές μινιατούρες. Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο που μας βοηθά να ανακαλύψουμε, με όχημα τη φαντασία, μια περίοδο της Αραβικής ιστορίας που είναι ελάχιστα γνωστή.

Η αφήγηση θα γίνει στην αραβική γλώσσα από την Fatiha Benradwane από το Μαρόκο και απευθύνεται σε παιδιά 7-11 ετών. Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά, μαζί με τους διοργανωτές και τους εθελοντές, θα κατασκευάσουν το δικό τους χειροποίητο ημερολόγιο-σημειωματάριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο