Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ιβάνκα Τραμπ βάζει λουκέτο στην σειρά ρούχων της

Η Ιβάνκα Τραμπ βάζει λουκέτο στην σειρά ρούχων της

«Η λήψη αυτής της απόφασης είναι τώρα το μόνο δίκαιο αποτέλεσμα για την ομάδα και τους συνεργάτες μου».

Η εταιρεία μόδας της Ιβάνκα Τραμπ κλείνει, αναφέρουν οι Wall Street Journal.

Η «απότομη» κίνηση έρχεται μετά από ένα χρόνο μετά την απομάκρυνση της ίδιας από την εταιρεία και έγινε αμισθί σύμβουλος του πατέρα της, Προέδρου Ντόναλντ  Τραμπ.. Οι 18 υπάλληλοι της εταιρείας ενημερώθηκαν για το κλείσιμο σήμερα.

Οι πωλήσεις για την μάρκα αυξήθηκαν μετά τις εκλογές του 2016, αλλά η αξία του έπεσε μετά από επιθέσεις στην ίδια από τους πολιτικούς αντιπάλους και κριτικούς για τους δεσμούς της με τον πρόεδρο. Τα πολυκαταστήματα συμπεριλαμβανομένης της Nordstrom, μαζί με τον καναδικό λιανοπωλητή Hudson’s Bay, σταμάτησαν να πωλούν το εμπορικό σήμα λόγω της χαμηλής οικονομικής απόδοσης. Ένας εκπρόσωπος από εταιρεία λιανικής δήλωσε ότι «δεν είχε πια επιχειρηματική λογική»!

Μια πηγή δήλωσε στην Page Six ότι η μάρκα της Ivanka «δεν ανέκτησε ποτέ» αφού αποχώρησε από την εταιρεία για να αναλάβει επίσημο ρόλο στο Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2016. Έβαλε την επιχείρηση σε ένα trust που διευθύνεται από μέλη της οικογένειας, ανέφερε προηγουμένως η WSJ. Αν και δεν διατήρησε διευθυντικό ρόλο, ενημερώθηκε για τα οικονομικά και έλαβε μέρος των κερδών. Η Τραμπ δήλωσε ότι δεν πώλησε το εμπορικό σήμα για να προστατεύσει το όνομά του (και το δικό της).

Όταν η μάρκα ανακοίνωσε το «λουκέτο», είπε ότι «η αποστολή της δεν είναι πολιτική – δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ». Ωστόσο, οι επιχειρήσεις και η πολιτική εξακολουθούν να αναμιγνύονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο Πρόεδρος επέκρινε τη Nordstrom για τη συμπεριφορά τους απέναντι στην κόρης του και την χαρακτήρισε άδικη, ενώ  η ανώτερη σύμβουλος Kellyanne Conway ενθάρρυνε το κοινό να «αγοράσει τα προϊόντα της Ιβάνκα» σε συνέντευξή της. Σκληρό πράγμα το κάρμα.

Η Ιβάνκα φορούσε επίσης συχνά τη δική τηςσυλλογή κατά τη διάρκεια καθημερινών εμφανίσεων στο Λευκό Οίκο. Είτε πρόκειται για εκ προθέσεως προώθηση είτε όχι, υπηρέτησε ως αυτό που η WSJ ονομάζεται «κινητή διαφήμιση» για την επωνυμία της. Μάλλον δεν ήταν αρκετό.

Τους τελευταίους 18 μήνες, οι κολοσσοί ένδυσης  Neiman Marcus και T.J. Maxx σταμάτησαν την πώληση ειδών από το εμπορικό σήμα της Τραμπ ή άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνταν στο κατάστημα, αναφέρουν οι WSJ. Ωστόσο, εταιρείες όπως ο Lord & Taylor και ο Saks Off 5η συνεχίζουν να πωλούν τη γραμμή.

Η μάρκα Ivanka Trump είναι ιδιωτική επιχείρηση και δεν δημοσιοποιεί οικονομικά, αλλά οι πωλήσεις της στους εμπόρους λιανικής πώλησης όπως οι Amazon, Bloomingdales του Macy και ο Zappos μειώθηκαν κατά 43% τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με έντυπα γνωστοποίησης από τον Ιούνιο, η αξία ανέρχεται σε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια και έκανε 5 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

Δεκαοκτώ μήνες μετά την εργασία στην Ουάσινγκτον, η πρώτη κόρη δεν είναι σίγουρη αν θα επιστρέψει ποτέ στην επιχείρηση λιανικής πώλησης «αλλά ξέρω ότι το επίκεντρό μου για το άμεσο μέλλον θα είναι το έργο που κάνω εδώ στην Ουάσιγκτον. Η λήψη αυτής της απόφασης είναι τώρα το μόνο δίκαιο αποτέλεσμα για την ομάδα και τους συνεργάτες μου». Η Ιβάνκα στοχεύει ψηλά και η ευκαιρία που της δίνεται είναι τεράστια, δεν θα είναι πια σχεδιάστρια (πότε ήταν;) αλλά σύμβουλος του προέδρου. Από μεσάτα φορέματα στα ρούχα του βασιλιά. Μιας και ξέρει από φερμουάρ μήπως να βάλει ένα στο στόμα του πατέρα της;

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024