Το πιθανότερο είναι από αύριο, Πέμπτη, να αρχίσουν να διενεργούνται οι νεκροτομές στο Γουδί

Στο Νεκροτομείο του Σχιστού συνεχίζεται η διαδικασία της συγκέντρωσης και αρχικής ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

Ιατροδικαστές από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και μέλη των Οδοντιατρικών Σχολών βρίσκονται επί τόπου προκειμένου να κάνουν δειγματοληψίες DNA και σύγκριση με το γενετικό υλικό που παρέχουν οι συγγενείς, ώστε στη συνέχεια να γίνει η ταυτοποίηση.

Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία στη συνέχεια αυτά τα στοιχεία θα αποστέλλονται στο Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ. ώστε το πιθανότερο από αύριο, Πέμπτη, να αρχίσουν να διενεργούνται οι νεκροτομές στο Γουδί.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο in.gr εξήγησε ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι μια χρονοβόρος και δύσκολη διαδικασία και όλο το επιστημονικό προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή διεξαγωγή του σχετικού πρωτοκόλλου και ως εκ τούτου οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να επιδεικνύουν υπομονή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαθέσει ψυχολόγους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω της πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά και όμορες περιοχές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr