Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολο το έργο της ταυτοποίησης των νεκρών

Δύσκολο το έργο της ταυτοποίησης των νεκρών

Το πιθανότερο είναι από αύριο, Πέμπτη, να αρχίσουν να διενεργούνται οι νεκροτομές στο Γουδί

Στο Νεκροτομείο του Σχιστού συνεχίζεται η διαδικασία της συγκέντρωσης και αρχικής ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

Ιατροδικαστές από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και μέλη των Οδοντιατρικών Σχολών βρίσκονται επί τόπου προκειμένου να κάνουν δειγματοληψίες DNA και σύγκριση με το γενετικό υλικό που παρέχουν οι συγγενείς, ώστε στη συνέχεια να γίνει η ταυτοποίηση.

Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία στη συνέχεια αυτά τα στοιχεία θα αποστέλλονται στο Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ. ώστε το πιθανότερο από αύριο, Πέμπτη, να αρχίσουν να διενεργούνται οι νεκροτομές στο Γουδί.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο in.gr εξήγησε ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι μια χρονοβόρος και δύσκολη διαδικασία και όλο το επιστημονικό προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή διεξαγωγή του σχετικού πρωτοκόλλου και ως εκ τούτου οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να επιδεικνύουν υπομονή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαθέσει ψυχολόγους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω της πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά και όμορες περιοχές.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024