Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αυτοθυσία των εργαζομένων έσωσε τα ΚΥ Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Σπάτων

Η αυτοθυσία των εργαζομένων έσωσε τα ΚΥ Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Σπάτων

Η ΠΟΕΔΗΝ προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και καλεί τα σωματεία-μέλη της να συνεισφέρουν και τα ίδια

Στο έλεος της φωτιάς βρέθηκαν τα Κέντρα Υγείας της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων να καταγγέλλει ότι δομές σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ θρηνεί την απώλεια μέλους της, πρόκειται για τεχνολόγο-ακτινολόγο που έχασε τη ζωή της μαζί με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της και περιλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των 81 θυμάτων.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη γυναίκα, παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα την Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το ΓΟΝΚ που υπηρετούσε.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και καλεί τα σωματεία-μέλη της να συνεισφέρουν και τα ίδια.

Παράλληλα, καταγγέλλει παντελή έλλειψη συντονισμού ως προς την εκκένωση και λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Σπάτων τις κρίσιμες ώρες που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε την περιοχή.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας,  που βρίσκεται στην έκταση του Νταού Πεντέλης, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, η Διευθύντρια – Συντονίστρια έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα στο Δημαρχείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έβρισκε κανέναν. Δεν ήξερε αν πρέπει να εκκενώσει το κτίριο καθ’ ότι η φωτιά πλησίαζε.

Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις με εντολή της ΥΠΕ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στις 18.30μ.μ. της Δευτέρα.

«Δεν υπήρχε κανείς από τους αρμόδιους να τους πει τι να κάνουν. Εάν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία η Διευθύντρια-Συντονίστρια να εκκενώσει το Κέντρο Υγείας, κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη. Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λεωφόρο Μαραθώνος.  Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (Υδραυλικός, Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, προσέτρεξαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους και χωρίς κανένα συντονισμό περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ’ των οποίων οι πιο σοβαρά τρεις διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων προσέτρεξαν σχεδόν όλοι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές από το σπίτι τους για να προσφέρουν την βοήθειά τους. Επίσης προσέτρεξαν οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ραφήνας που έκλεισε. Περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ’ των οποίων οι δύο πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024