Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η ανάσα του διαβόλου», το πιο καυτερό παγωτό στον κόσμο

«Η ανάσα του διαβόλου», το πιο καυτερό παγωτό στον κόσμο

Βασικό συστατικό της συνταγής είναι οι περίφημες πιπεριές California Reaper - Οι πελάτες έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν

Δεν συμβαίνει συχνά παγωτατζίδικα να δίνουν θέματα για πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο. Το έκανε όμως το παγωτατζίδικο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη της Σκωτίας, λίγο πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φέτος: το «Respiro del Diavolo» – «Η ανάσα του διαβόλου» – μπορεί να παραπλανά με το ροζ χρώμα της, αλλά όποιος νομίζει ότι θα φάει φράουλα ή κάτι παρόμοιο, «την πάτησε».

Βασικό συστατικό της συνταγής είναι οι περίφημες πιπεριές California Reaper, από τις πιο καυτερές του κόσμου.

Για να συνεννοούμαστε, είναι 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο. Όσοι αγαπούν το μεξικάνικο ή το Tex-Mex μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο. Γι’ αυτόν τον λόγο όταν η «Ανάσα» έκανε το ντεμπούτο της, οι πελάτες έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν (για ορισμένους, η εξαιρετικά καυτερή τροφή είναι ανυπόφορη ή και επιβλαβής).

Ο αδελφός του ιδιοκτήτη του Aldwych Cafe περιγράφει την «Ανάσα» ως «μια θερμοπυρηνική έκρηξη στο στόμα σου». Ο ιδιοκτήτης, όμως, διευκρινίζει ότι είναι παλιά οικογενειακή συνταγή από την Ιταλία. Και γι’ αυτόν το λόγο μπορείς να τη γευθείς μόνο στο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη. Αλλά μόνον αν είσαι άνω των 18!

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024