Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Επίσης αποφάσισαν αναστολή όλων των κλινικών, παρακλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων των χρόνιων περιστατικών και εξαίρεση του νοσοκομείου από τις γενικές εφημερίες νοσοκομείων Αττικής

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τις 26 Ιουλίου οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» διεκδικώντας την αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου, οι γιατροί αποφάσισαν επίσχεση εργασίας, αναστολή όλων των κλινικών, παρακλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων των χρόνιων περιστατικών και εξαίρεση του νοσοκομείου από τις γενικές εφημερίες νοσοκομείων Αττικής μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, «…η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνήθηκε να υπογράψει τα εντάλματα αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε όλα τα άλλα νοσοκομεία της χώρας. Η άρνηση της Επιτρόπου, βασίζεται στο γεγονός ότι οι γιατροί εργάζονται περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως απ’ ότι προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο το σχετικό με το ωράριο εργασίας των ιατρών ΕΣΥ, για το οποίο έχει ζητηθεί η αναστολή εφαρμογής του με Υπουργική Απόφαση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» (παρότι ίδιες σε αριθμό, 15-16 ανά μήνα) έχουν αποπληρωθεί.

Δηλαδή τα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων της χώρας, ενώ βρίσκονται υπό κοινή διοίκηση, αντιμετωπίζονται με διαφορετικό και άνισο τρόπο σε θέματα στελέχωσης, χρηματοδότησης και εξοπλισμού.

Το θέμα θέτει υπόψη του υπουργείου Υγείας, ο βουλευτής Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ζητώντας από τον Ανδρέα Ξανθό να απαντήσει πότε θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των ιατρών του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και με ποιο τρόπο θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024