Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος αφηγητής ντοκιμαντέρ για τη φύση Ντέιβιντ Ατένμπορο πρότεινε στους Βρετανούς να σταματήσουν για λίγο τις κόντρες για το Brexit και, αντ’ αυτού, να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη καταμέτρηση πεταλούδων στον κόσμο.

«Τους καλώ να ξεχάσουν για λίγο τις αντιδικίες και τα προβλήματα που μας περιμένουν με το Brexit, να καθίσουν σε ένα ήσυχο μέρος όπου λάμπει ο ήλιος και να μετρήσουν τις πεταλούδες που θα δουν» δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο 92χρονος Ατένμπορο, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας για την έρευνα αυτήν.

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο ζήτησε από το κοινό να περάσει 15 λεπτά εντοπίζοντας διάφορα είδη πεταλούδων για τη φιλανθρωπική οργάνωση Butterfly Conservation, που καταγράφει τον αριθμό τους, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Ο Ατένμπορο, ο οποίος είναι το πρόσωπο πίσω από τα ντοκιμαντέρ «Planet Earth» και «Blue Planet», δήλωσε ότι η καταμέτρηση πεταλούδων ηρεμεί το πνεύμα και την ψυχή.

«Είναι καλό για τους ανθρώπους να ξεχάσουν τις έγνοιες σχετικά με το Brexit και για ό,τι άλλο συμβαίνει στην πολιτική ανά τον κόσμο και απλώς να επικεντρωθούν στο φυσικό κόσμο, ο οποίος βρισκόταν εδώ πριν από εμάς και θα βρίσκεται και μετά από εμάς».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr