Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε στους κινηματογράφους κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Το βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν (The bookshop, Αγγλία, 2018).

Κοινωνική ταινία της Ιζαμπέλ Κοϊξέ. Η Εμιλι Μόρτιμερ υποδύεται την χήρα στρατιώτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο η οποία αποφασίζει να ανοίξει βιβλιοπωλείο σε παραλιακό χωριό της Αγγλίας ,απόφαση αρκετά ριψοκίνδυνη γιατί το πνεύμα που επικρατεί εκείνη την εποχή στην επαρχιακή Αγγλία είναι συντηρητικό, πουριτανικό και χωρίς ανησυχίες. (τέλη δεκαετίας 1950). Πάνω σε αυτή την ιδέα, η Ιζαμπέλ Κοϊξέ με οδηγό το μπεστ σέλερ της Πενέλοπε Φιτζέραλντ, όπου το σενάριο βασίζεται, δημιούργησε μια ταινία που προασπίζεται τη σημασία των εννοιών και των λέξεων, μια ταινία για το μυστήριο της απόλαυσης όταν ανοίγουμε ένα βιβλίο, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνουμε πάντα ότι τη νιώθουμε.

ΑΘΗΝΑ: ΕΚΡΑΝ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΣΙΝΕ ΨΥΧΙΚΟ – ΑΜΙΚΟ – ΑΝΟΙΞΗ – ODEON ESCAPE ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΚΤΗ – ΣΙΝΕ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ – ΟΡΦΕΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΑΠΟΛΛΩΝ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο 20ός μου αιώνας (Az én XX. Szazadom, Ουγγαρία, 1989), της Ιλντικο Ενιέντι.

Η πορεία δύο γυναικών, δίδυμων αδελφών (Ντορότα Σέγκντα), στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ρευστή σαν νερό αλλά την ίδια στιγμή συμπαγής, γεμάτη φαντασία και εικόνες ποίησης, η πρώτη ταινία της Ενιέντι («Η ψυχή και το σώμα») σε παρασύρει αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να αφεθεί στον κόσμο της.

ΑΘΗΝΑ: ΡΙΒΙΕΡΑ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Mamma Mia! Here we go again (ΗΠΑ, 2018). 

Μιούζικαλ του Ολι Πάρκερ. Ευχάριστη αλλά και ασήμαντη «συνέχεια» του μιούζικαλ «Mamma Mia!» (2008) που στηρίχθηκε στις επιτυχίες των ΑΒΒΑ. Η ταινία ακολουθεί την πρώτη μπρος και πίσω στον χρόνο: στο παρόν η Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ), η κόρη της Ντόνα (Μέριλ Στριπ), κάτοικος στο φανταστικό νησί Καλοκαίρι, πρόκειται να γίνει μητέρα. Παράλληλα με τη δική της ιστορία ξεδιπλώνεται η ιστορία της δικής της μητέρας, στο παρελθόν, τον ουσιαστικό παλμό της ταινίας, τότε που όλα τα πρόσωπα της πρώτης ταινίας βρίσκονταν στη μετεφηβεία τους και ανακάλυπταν τον έρωτα. Καλή στιγμή για την Λίλι Τζέιμς που παίζει την ηρωίδα της Στριπ σε νεότερη ηλικία, συγκινητική αλλά και αστεία η Σερ στον ρόλο της μητέρας της.

Προβάλλεται σε περισσότερους από 170 κινηματογράφους της Ελλάδας.

Επανέκδοση

Ο ταχυδρόμος – Il postino (Ιταλία/Αγγλία/Βέλγιο, 1994).

Κοινωνική ταινία του Μάικλ Ράντφορντ. Ενα γνήσια ρομαντικό, υπέροχο φιλμ που αναφέρεται στη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε έναν αγράμματο ιταλό ταχυδρόμο (Μάσιμο Τροΐσι) και στον εξόριστο στη μεταπολεμική Ιταλία χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ), μέσω της οποίας ο πρώτος μυήθηκε στην ποίηση και στη γνώση. Ετσι κατάφερε να εκφράσει τον έρωτά του για τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε ποτέ (Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα).

https://youtu.be/ak1PJEZhtks

ΑΘΗΝΑ: ΑΘΗΝΑΙΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΑΒΑΝΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΝΑΤΑΛΙ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024