Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι επήλυδες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι επήλυδες του ΣΥΡΙΖΑ

Ολες οι φυλές της Αριστεράς. Από τους γηραιούς παλαιοκομμουνιστές, μέχρι τους... ξενομερίτες και τους συνεπείς αγωνιστές

Υπάρχουν στο χώρο της Αριστεράς πολλές και ποικίλες κατηγορίες… αριστερών. Των παλαιών, των νέων και των όψιμων οι οποίοι είτε κυβερνούν αυτή την περίοδο μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αποχώρησαν νιώθοντας προδομένοι είτε θυμήθηκαν ότι είναι αριστεροί μόλις πήραν την εξουσία.

Για παράδειγμα υπάρχουν οι γηραιοί αριστεροί, προερχόμενοι από το ΚΚΕ, οι οποίοι είναι αυτό που λέει ο αστικός μύθος «δεν υπάρχουν χειρότεροι εργοδότες από τους αριστερούς».

Εχοντας μια μόνιμη αίσθηση της αδικίας, πιστεύουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι οι βάρβαροι, οι εχθροί και πρέπει να συντριβούν. Και μιας και πήραν το γκουβέρνο στα χέρια τους αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν και την εκδίκηση που μια ζωή σχεδίαζαν. Να πάρουν αυτό που τόσα χρόνια πιστεύουν ότι κάποιος τους χρωστά.

Είναι οι ίδιοι που επιβεβαιώνουν την εξαίρεση στον κανόνα που λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Τα δικά τους τα στερνά είναι ποτισμένα από χολή, ταξικό μίσος, αίσθηση ιδεολογικής υπεροχής. Δυστυχώς η ιστορία δεν θα τους γράψει για τα «πρώτα» τους, για τους αγώνες τους αλλά για την οριστική παράδοση στο… κεφάλαιο, τον καπιταλισμό, τις αγορές, τα μνημόνια, την Μέρκελ, τη λογική «ό,τι πει ο πολυχρονεμένος».

Υπάρχουν και οι νέοι αριστεροί, αυτοί που στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι λεγόμενοι πασοκογενείς. Αυτοί που σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήρισε «Κουρουμπλήδες» για να αποδώσει κατάλληλα, το ποιόν τους. Είναι αυτοί που μόλις είδαν το καράβι του ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει την κοπάνισαν πρώτοι – πρώτοι για να βρουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ξέρετε ποιοι λένε ότι φεύγουν πρώτοι από τον βουλιαγμένο καράβι.

Αυτοί… οι επήλυδες του χώρου της Αριστεράς, οι ξενομερίτες όπως λένε και στην επαρχία, που ξαφνικά θυμήθηκαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την κεντροαριστερά. Οι ίδιοι που επί 3,5 χρόνια συνεργάζονται με ακροδεξιούς και ψεκασμένους θέλουν τώρα να αλλάξουν ταίρι στην κλίνη της εξουσίας, γιατί η λαγνεία της θέσης είναι πολύ μεγάλη για να την εγκαταλείψουν. Και θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό, αν και ο κόσμος της Αριστεράς, κι όχι μόνο, τους έχει καταλάβει…

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κι εκείνοι οι αριστεροί, οι συνεπείς που μόλις είδαν ότι προδόθηκαν πήγαν σπίτι τους.

Μπορεί να διαφωνείς με τις ιδέες τους. Να τους χαρακτηρίζεις αναχρονιστικούς, ξεπερασμένους, εκτός της σημερινής πραγματικότητας, επαναστάτες χωρίς αιτία.

Αλλά ένα είναι σίγουρο ότι θα πεις σε σύγκριση με τους ξενόφερτους: «Χίλιες φορές ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Αλαβάνος, ο Λαπαβίτσας ή ο Βαρουφάκης παρά όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες πολιτικοί γενίτσαροι».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024