Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σταύρος Ξαρχάκος συναντά στο ΚΠΙΣΝ τον Μάρκο Βαμβακάρη

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συναντά στο ΚΠΙΣΝ τον Μάρκο Βαμβακάρη

Μουσική παράσταση με τίτλο «Μάρκος ο δάσκαλός μας»

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει το μουσικό σύνολο των μαθητών της συριανής μουσικής σχολής Εν Χορδαίς και Οργάνοις για μια μουσική παράστασή με τίτλο «Μάρκος ο δάσκαλος μας», στην πρώτη του εμφάνιση εκτός Σύρου.

Το μουσικό σύνολο ιδρύθηκε στη Σύρο το 2017 με σκοπό την εκμάθηση λαϊκών οργάνων και τη διατήρηση της λαϊκότητας του πολιτιστικού στοιχείου της μουσικής ρίζας του τόπου.
Αυτό ήταν και το στοιχείο στο οποίο επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ο πρωτεργάτης του Εν Χορδαίς, Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έδωσε και τον βηματισμό στην παροχή λαϊκής κατάρτισης στους δρόμους του ρεμπέτικου, πάνω στα χνάρια του Μάρκου Βαμβακάρη. Ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας και Ηρώ Σαΐα.

Στη συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στις 15 Ιουλίου το κοινό θα ταξιδέψει στη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο», σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ θα ακολουθήσει μία μουσική αναδρομή στη δεκαετία του 1930 και 1940, δηλαδή στην εποχή του μεσοπολέμου όπου άνθισε η ρεμπέτικη μουσική.

Θα ακουστούν μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου και πρωτοπόρου Συριανού λαϊκού συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη.

Ξέφωτο / Είσοδος ελεύθερη με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024