Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Αντεροβγάλτης των Αθηνών»

Ο «Αντεροβγάλτης των Αθηνών»

Μισούσα όλες τις ιερόδουλες και συνεχίζω να τις μισώ. Πήγαινα να τις δω για σεξ αλλά ξαφνικά άλλες εικόνες έρχονταν στο μυαλό μου. Άκουγα φωνές οι οποίες με διέταζαν να σκοτώνω. Μία φορά σκέφτηκα να πνίξω τη μνηστή μου, αλλά συγκράτησα τον εαυτό μου", είπε στην δίκη του

Ο Αντώνης Δαγκλής ήταν σίριαλ κίλερ, δολοφονούσε ιερόδουλες, τις τεμάχιζε και πετούσε τα κομμάτια τους. Σκότωσε τρεις γυναίκες και αποπειράθηκε να δολοφονήσει άλλες έξι. Έδρασε από το 1992 (από όταν ήταν 18 ετών, δηλαδή) μέχρι και το 1995.

Ήταν οδηγός νταλίκας, η μητέρα του ήταν ιερόδουλη.  «Μισούσα όλες τις ιερόδουλες και συνεχίζω να τις μισώ. Πήγαινα να τις δω για σεξ αλλά ξαφνικά άλλες εικόνες έρχονταν στο μυαλό μου. Άκουγα φωνές οι οποίες με διέταζαν να σκοτώνω. Μία φορά σκέφτηκα να πνίξω τη μνηστή μου, αλλά συγκράτησα τον εαυτό μου», είπε στην δίκη του.

Η πρώτη του επίθεση έγινε το 1989, όταν κινήθηκε με μαχαίρι κατά μίας ομάδας ανδρών στο Ζάππειο. Το 1995 βρέθηκε το πτώμα της 29χρονης Ελένης Παναγιωτοπούλου σε σοκαριστική κατάσταση. Η κοπέλα είχε στραγγαλιστεί, της αφαιρέθηκαν τα σπλάχνα και οι θηλές και είχε τεμαχιστεί. Το πτώμα σκορπίστηκε στην Αθηνών – Λαμίας, οι Αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη και λίγο αργότερα, ανήμερα Χριστούγεννα, εντοπίστηκε και δεύτερο πτώμα. Ήταν η 26χρονη Αθηνά Λαζάρου, επίσης ιερόδουλη. Το σώμα της βρέθηκε σε καλύτερη κατάσταση, αν και επίσης διαμελισμένο, στον Βοτανικό. Οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως έχουν να κάνουν με μανιακό δολοφόνο και ξεκίνησαν τις έρευνες.

Από τις έρευνες προέκυψε πως ο Δαγκλής είχε επιχειρήσει να σκοτώσει άλλες 6 γυναίκες. Μία από αυτές, η Αγγλίδα Αν Χάμσον, κατάφερε να ξεφύγει όταν του είπε πως κάνει πορνεία μόνο για να καταφέρει να βγάλει το εισιτήριο της επιστροφής της. Ο Δαγκλής την είχε εξαναγκάσει σε στοματικό έρωτα λέγοντας πως «Όλες οι πουτάνες πρέπει να πεθάνουν».

Το φορτηγάκι

Ο Δαγκλής οδηγούσε ένα λευκό φορτηγάκι. Από αυτό κατάφεραν να τον εντοπίσουν οι Αρχές. Συνελήφθη στις 21 Ιανουαρίου του 1996. Ο Δαγκλής ομολόγησε τα εγκλήματά του, καθώς και ακόμη μία δολοφονία μια γυναίκας το 1992, που το σώμα της βρέθηκε σε κάδους σκουπιδιών.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν: «Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα».

Πραγματικές υποθέσεις προσαρμοσμένες σε αυτοτελή διηγήματα. Αστυνομικές ιστορίες γεμάτες ίντριγκα, αγωνία, ανατροπές, καθηλωτική πλοκή!

Ο Δαγκλής κακοποιούταν συστηματικά από τον πατέρα του ως παιδί, όπως επίσης θύματα ήταν η μητέρα και ο αδερφός του. Η κακοποίηση σταμάτησε στα 12 έτη του, όταν ο πατέρας πέθανε αφήνοντας πίσω πολλά χρέη. Ο Δαγκλής αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο και ξεκινά να δουλεύει. Στα 16 του συλλαμβάνεται για αποπλάνηση ανήλικης. Όσο βρισκόταν στο αναμορφωτήριο, η μητέρα του πιάνει δουλειά σε ένα κακόφημο μπαρ. Ο Δαγκλής πηγαίνει και την βλέπει με έναν πελάτη της. Η μητέρα του προσπάθησε να τον πείσει ότι δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά ήταν αδύνατο να καταφέρει να μην δημιουργηθεί το μίσος που ακολούθησε.

Ο Δαγκλής τιμωρήθηκε σε 13 φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που είχε υποβληθεί ποτέ σε ελληνικό δικαστήριο. Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, αφού οι ψυχίατροι κατέληξαν ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχική νόσο.

Ο Αντώνης Δαγκλής αυτοκτόνησε στις 2 Αυγούστου του 1997, βρέθηκε απαγχωνισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, με τον συγκρατούμενό του, Γ. Μακρίδη, να έχει αυτοκτονήσει και εκείνος.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024