Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κλοπές που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τις ελλείψεις μικροβιολόγων, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Μαυρόπουλος, το τελευταίο τρίμηνο σημειώθηκαν έξι κλοπές που αφορούσαν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα γιατρών, ακόμη και υποδήματα.

Ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε ότι οι τέσσερις φύλακες που υπάρχουν δεν επαρκούν.

Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης μικροβιολόγων ανέφερε ότι αυτό τον μήνα το νοσοκομείο δεν θα είχε μικροβιολόγο για δύο ημέρες μη γενικής εφημερίας και ότι μετά από πιέσεις του Σωματείου επέστρεψε στο μικροβιολογικό ένας γιατρός που είχε μετακινηθεί στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού που στο διοικητικό είναι της τάξης του 50% και στο νοσηλευτικό 30% και ότι υπάρχει ένας μόνο πλύντης, που εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Η διοικήτρια του ενοποιημένου Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς-Άγιος Δημήτριος», Μελπομένη Τσούγκα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενη στο θέμα των κλοπών είπε ότι το προσωπικό φύλαξης είναι επαρκές, αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των κλοπών που γίνονται στο εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι στην περίπτωση που μπορεί να έγιναν κλοπές από το ίδιο το προσωπικό. «Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν αλλά σίγουρα αν είναι εσωτερικές οι κλοπές, από το ίδιο το προσωπικό, δεν μπορούν να κάνουν κάτι, δεν μπορώ να υποθέσω πως γίνεται. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι επ’ αυτού του θέματος. Οι σεκιούριτι είναι περισσότεροι απ΄ό,τι ήταν όταν παρέλαβα το νοσοκομείο. Καλύπτουν όλες τις βάρδιες. Κάνουν περιπολίες μέσα στο νοσοκομείο. Αν είχαμε το διπλάσιο προσωπικό, ίσως είχαμε καλύτερη επιτήρηση, αλλά με αυτόν τον αριθμό που έχουμε νομίζω ότι είναι ικανοποιητικά τα πράγματα σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε η κ. Τσούγκα.

Σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο μικροβιολογικό ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις ειδικευόμενων, πράγμα που είναι πανελλαδικό φαινόμενο. «Έχουμε δύο ημέρες, στις 18 και 22 Ιουλίου, κατά τις οποίες το απόγευμα οι εξετάσεις του μικροβιολογικού του Αγίου Δημητρίου θα καλυφθούν από το Γεννηματάς γιατί έχουμε έλλειψη ειδικευομένων. Ελλείψεις ειδικευόμενων υπάρχουν πανελλαδικά, δεν είναι δικό μας πρόβλημα και επομένως αυτό μας οδηγεί να καλύπτουμε τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες δύο νοσοκομεία μαζί»», σημείωσε η κ. Τσούγκα.

Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού ανέφερε ότι στον Αγιο Δημήτριο η κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 80%, ενώ σε ό,τι αφορά το διοικητικό προσωπικό τόνισε ότι η έλλειψη θα καλυφθεί με δύο άτομα που θα έρθουν το ένα με μετάταξη και το άλλο με πρόσληψη.

Τέλος επισήμανε ότι στο νοσοκομείο όντως υπάρχει ένας πλύντης, αλλά διευκρίνισε ότι πλύση κάνει και εξωτερικό συνεργείο, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα θα λυθεί όταν παραδοθεί το μεγάλο πλυντήριο του ΑΧΕΠΑ, περί το τέλος του έτους, το οποίο θα εξυπηρετεί και το «Άγιος Δημήτριος» και το «Γ. Γεννηματάς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr