Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υγεία : Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για θέσεις επικουρικού προσωπικού

Υγεία : Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για θέσεις επικουρικού προσωπικού

Η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά προκήρυξη θέσεων αλλά καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες και τη οικονομική τους κατάσταση να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr  για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην γιατρών.

Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΦΠΥΥ) που εποπτεύονται από τις ΔΥΠε (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι ΔΥΠε,  το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η ΑΕΜΥ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορούν να προσλαμβάνουν  επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στη νέα διαδικασία έχουν όσοι/όσες κατέχουν τα υποχρεωτικά προσόντα ανά Κατηγορία και Κλάδο.

Στη νέα διαδικασία δε μπορούν να συμμετέχουν όσοι/όσες:

α) έχουν υπερβεί το 65 έτος της ηλικίας του, και

β) κατέχουν άλλη θέση ως επικουρικό προσωπικό ή υπηρετούν ως προσωπικό σε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ)

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά προκήρυξη θέσεων αλλά καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες και τη οικονομική τους κατάσταση να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους παραπάνω καταλόγους με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν: προϋπηρεσία σε δομές Υγείας, με αυξημένη μοριοδότηση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών,  ανεργία καθώς και κοινωνικά κριτήρια όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκής οικογένειες, ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% κτλ.

Η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων ξεκινάει σήμερα 12/7/2018, στις 18.00 και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30/7/2018 και ώρα 24.00.

Οι ενδιαφερόμενοι πριν προχωρήσουν στην διαδικασία καταχώρισης της αίτησής τους οφείλουν να ενημερωθούν από τις αναλυτικές οδηγίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην εφαρμογή.

Στη συνέχεια,  θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά ΔΥΠε και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις δεκαπέντε (15) Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι Φορείς στο προαναφερόμενο διάστημα, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια ΔΥΠε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024