Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαραλαμπόπουλος: Ο Αριστοφάνης είναι γιορτή

Χαραλαμπόπουλος: Ο Αριστοφάνης είναι γιορτή

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλάει για την έβδομη συνάντησή του με τον «τραγικό ποιητή που αφυπνίζει το κοινό με κωμικό τρόπο»

Ο «Πλούτος» είναι η έβδομη κωμωδία του Αριστοφάνη για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλοπου πρωτόπαιξε το 2003 στους «Βατράχους». Και ακολούθησαν «Θεσμοφοριάζουσες», «Ορνιθες», «Λυσιστράτη», ξανά «Ορνιθες» και «Βάτραχοι», «Ειρήνη», «Αχαρνής». «Είμαι ικανοποιημένος. Είναι ένα όμορφο ταξίδι. Για εμένα ο Αριστοφάνης είναι ένας τραγικός ποιητής που έλεγε αυτά που ήθελε να πει με τη διάθεση να αφυπνίσει τον κόσμο αλλά με κωμικό τρόπο. Ηθελε να τους κάνει να σκεφτούν ή και να αλλάξουν γνώμη. Κρύβει πολλές ρωγμές στα έργα του».

Νιώθει αριστοφανικός ο ίδιος; «Δεν ξέρω τι σημαίνει. Αισθάνομαι οικεία, με την έννοια ότι αισθάνομαι λαϊκός και επικοινωνώ με τον κόσμο. Νιώθω ότι έχω αυτό το λαϊκό έρισμα. Το υπέροχο με τον Αριστοφάνη είναι ότι κάνοντας αυτές τις παραστάσεις, συνήθως καλοκαίρι και σε μεγάλα θέατρα, κάνεις μαζί και μια γιορτή. Κι αυτό δεν το προσφέρουν άλλα έργα. Εχει ένα γλέντι μέσα του ο Αριστοφάνης. Ο κόσμος στην Επίδαυρο δεν έρχεται να κρίνει, αλλά να περάσει όμορφα. Να ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα, να πάρει μια μεγάλη χαρά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024