Η 5η Ιουλίου 2015 δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία, καθώς πριν από τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα για το «περήφανο όχι», όπως έλεγε η κυβέρνηση, στην πρόταση Γιούνκερ για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Είναι όμως και μια μέρα που έρχεται στο νου αρκετών η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, με αφορμή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ημέρα του δημοψηφίσματος.

«Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή -ναι, κυριολεκτώ» είχε πει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τη δήλωση να είναι πρώτο trend στο ελληνικό Τwitter με #Αργα_για_δακρυα_Μπετυ.

Και συνέχιζε: «Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχτηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου. Υπάρχει μια αλήθεια που εκείνη την περίοδο καταπλακώθηκε μέσα στην ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Της αλήθειας ότι ο Τσίπρας το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για ό,τι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό αλλά και της ευθύνης μπροστά στο διακύβευμα. Γι’ αυτό δεν δέχομαι τις κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Δεν είχε άλλα στο μυαλό του κι άλλα έκανε, δεν είπε ψέματα, δεν οπισθοχώρησε. Πάλεψε να διαχειριστεί μια σκληρή, αμετακίνητη κατάσταση που ορθώθηκε μπροστά του άκρως απειλητική» υποστήριξε η κ. Μπαζιάνα.